Sold out

Zeven Provincien makett L80

109 000 Ft

Elfogyott

Cikkszám: VVGNTS0016W Kategória:
Leírás

ZEVEN PROVINCEN

 

HAJÓ TÖRTÉNETE

A XVII. századi Hollandia hét autonóm tartományból állt, amiről a hajó a nevét kapta. 1664-1665 között épült Rotterdamban. Építője Salomon Jansz van den Tempel.

A hajó vízrebocsátása után részt vett a II. angol-holland háborúban De Ruyter admirális zászlós hajójaként. Több csatát nyert a Temze blokádjánál, a Medway rajtaütésnél. A Négy napos csata alatt több sérülést szenvedett. A III. angol-holland háborúban szintén De Ruyter admirális parancsnoksága alatt győztes harcokat vívott a Solebay-nél, Schooneveld-nél és Texel-nél. 1692-ben kissé átépítve 76 ágyúval részt vett a Grand Alliance háborúban a Barfleur-i és La Houge-i csatában. A harcok alatt több súlyos sérülést szenvedett és 1694-ben elsüllyedt.

1995-ben elkészítették a replikáját a hollandiai Lelystad városának Batavia-werf dokkjában. A hajót konstrukciós hiba miatt 2008-ban újra kellett építeni.

A TÖRTÉNELMI VITORLÁS HAJÓ JELLEMZŐI

Hossz: 50 m

Szélessége: 12 m

Legnagyobb merülés: 4,6 m

Fegyverzet: 80 ágyúból 12 db 36 fontos, 16 db 24 fontos, 14 db 18 fontos, 12 db 12 fontos, 26 db 6 fontos

Hazája: Hollandia – 1664

 

HAJÓMAKETT LEÍRÁSA

MÉRETE:  90 Hosszúság x 28 Szélesség x 76 Magasság cm (beleértve az előárbocot is)

ANYAGA: trópusi fák – akácia, mahagóni, angol sycamore, rózsafa, fekete fa, cseresznye, sárga fa. Vitorlázat: vászon.

TARTOZÉKOK: a hajómaketthez fából készült talpazatot és esztétikus névtáblát biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.

CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Zeven Provincien történelmi hajó mására megépített méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dícséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket.

A makett kiváló minőségű fa alapanyagokat tartalmaz, melyek garantálják a dísztárgy harmonikus beilleszkedését a lakberendezés és a design világába.

A történelmi hajó makettjének antik stílusú ágyúi, kajütablakai, muskétái, horgonyai és más bonyolult részletei fémötvözetekből készült. A vitorlázás elengedhetetlen kellékei, a vitorlák kézzel varrottak.

A méretarányos fa hajómakett több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján.

A Zeven Provincien hajómakett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kíváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat.

“A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES, SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja.”

Hajózzon be Önhöz is a szerencse! 

A Zeven Provincien hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapra, évfordulóra, karácsonyra.

Kollégák elbúcsúztatásakor – a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki “új vizekre evez az élet tengerén“.

Partner számára – a hajó jelképes ajándék egy értékes parner részére, mellyel elmondhatja: “egy hajóban evezünk“, egy cél érdekében.

Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jókívánságainkat a jegyespárnak. “Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe“.

Édesapjának – valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

 

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

  • Vitrin mely amellet, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

  • Porpisztoly

 

Hajó href=”http:///”>Navigacio href=”http:///”>Ajándék