Xebec makett

149 000 Ft

Már csak 2 db készleten

Cikkszám VVGNFB0019W-80 Kategória:
Leírás

XEBEC

  • MÉRETE: 94 x 18 x 62 magas cm
  • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

 

A hajó története

Hossz: 31 m
Szélesség: 6,7 m
Merülési mélység: 2,5 m
Vízkiszorítás: 190 t
Vitorlázat: háromárbocos latin vitorlázat
Legénység: 24 fő plusz a harcosok
Fegyverzet: 12-15 ágyú
Ország: Marokkó

A háromszögű vitorlákkal rendelkező háromárbocos Xebec-et az észak-afrikai partvidék kalózai fejlesztették ki. Mozgékonysága és alacsony tengermerülése miatt évszázadokon át használták kereskedelmi hajóként a Mediterrán térségben.
A típus a XVII. században alakult ki. Nem is olyan régen a Földközi-tengeri térség kalózainak tartott korzikaiak villám-támadásaik alkalmával a Xebec-kel rohanták le a nehezebb rakományú kereskedelmi hajókat.
A két oldalán mélyen elhelyezett ágyúinak köszönhetően a Xebec a vízszint felett alig pár hüvelykkel ütött lyukat a kiszemelt hajón, ily módon téve lehetetlenné a menekülést. Hat csatakígyót tornyoztak fel a tat mentén közeli akciók, illetve a legénység lázadásának visszaverésére. Evezőlapátokat használtak arra az esetre, ha nem volt megfelelő a széljárás a támadáshoz vagy a hatóság elől meneküléshez.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat. A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES,SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. Hajózzon be Önhöz is a szerencse!
A Xebec hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapra, évfordulóra, karácsonyra.
Kollégák elbúcsúztatásakor
– a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élettengerén.
Partner számára
– a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében.
Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jó kívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe.
Édesapjának
– valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák meg védeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk, ilyen a vitrin és a porpisztoly.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.