Vasa makett

88 000 Ft

Készleten

Cikkszám T148 Kategória:
Leírás

Technikai adatok:

  • MÉRETE: 50 x 17 x 44 magas cm
  • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

Hossz:  54,8 m
Szélesség:  11,6 m
Merülési mélység:  4,6m
Vízkiszorítás:  1300t
Vitorlázat:  háromárbocos keresztvitorlázat, csúcsvitorlákkal az elő-, és főárbocon,  latin és csúcsvitorla a tat árbocon, orrárbocán vakvitorla, továbbá  vak árboc keresztvitorlával.
Személyzet:  145 tengerész, 300 katona
Fegyverzet: 64 ágyú
Ország:  Svéd 1628)

1628. augusztus 10-én, vízre bocsátása napján elsüllyedt. A kikötőből kiérve a széltől megbillent és a nyitott, a tengerszinttől alig 1 méterre lévő agyú-nyílásokon beömlött a víz, majd a túloldalra billenve szintén. A magas felépítmény, az ágyúk súlya, a barokk díszítés elegendő volt hogy megbillenjen és elsüllyedjen a hajó. A szerencsétlenség okát a hajó rossz konstrukciójában kell keresni. Túlságosan keskeny volt, az oldalfalai csaknem függőlegesek voltak, és a labilitást nyilván nem ellensúlyozták megfelelő ballaszttal sem. 350 év után kiemelték, restaurálták, és múzeumban őrzik. Három fedélzeten 64 ágyúval rendelkezett. A gallion hajótípus csúcsát jelentette. Árbocai 40 m-re magasodtak a fedélzet felett, 1200 m2 vitorla feszült rajta, max. sebessége 10 csomó lett volna. Hollandia fejlesztette ezt a típust a legtökéletesebbre.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat. A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES,SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. Hajózzon be Önhöz is a szerencse!
A Vasa hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra,névnapra, évfordulóra, karácsonyra.
Kollégák elbúcsúztatásakor
– a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élettengerén.
Partner számára
– a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében.
Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jó kívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe.
Édesapjának
– valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák meg védeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk, ilyen a vitrin és a porpisztoly.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.