Sold out

USS Constitution hajómakett festett prémium kiadás

199 000 Ft

Elfogyott

Cikkszám VVGNTS0023P-70 Kategória:
Leírás

USS CONSTITUTION HAJÓMAKETT

 • MÉRETE: 94 x 25 x 68 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetoen, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk. Az orrárbocot a termék kicsomagolása után kell a helyére állítani.

Az eredeti hajó tulajdonságai

 • Hossz: 62,2 m
 • Szélesség: 13,3 m
 • Vízkiszorítás: 2200 t
 • Sebesség: 14 csomó
 • Vitorlafelület: 4000 m2
 • Fegyverzet: 54 ágyús
 • Legénység: 400 tengerész

USS CONSTITUTION HAJÓMAKETT Története

 • 1794. március 27-én az amerikai kongresszus hat fregatt építését engedélyezi, amelyek segítségével megvédhetik kereskedelmi flottáikat az algériai kalóztámadásoktól, valamint az angol és francia erők zaklatásaitól. Két testvérhajója – a President és a United States – mellett ez a hajó volt az Egyesült Államok legnagyobb hadihajója.
 • 1797. október 21-én a bostoni Hart hajógyárban került vízrebocsátásra az 1576 tonnás U.S.S. Constitution. Josiah Humphrey építette a legjobb francia tervek alapján. Nagyobb méretű volt, nagyobb vitorlákkal rendelkezett, mint a korabeli azonos osztályú hajók. Vízrebocsátásakor George Washington avatta fel.
 • Az 1812-es brit-amerikai háborúban értékes szolgálatot tett a Földközi-tengeren a kalózokkal szemben, ahol teljes fölényt élvezett. Ekkor kapta az Old Ironsides, vasbordájú becenevet. Rendkívül sok győzelmet aratott, s majd két évtizeden keresztül parancsnoki hajó volt.
 • 1815. február 20. Charles Stuart kapitány kétszeres túlerővel szemben is győzedelmeskedik.
 • 1839-41: a csendes-óceáni hajóraj parancsnoki hajója.
 • 1842-43: az amerikai hajórajok parancsnoki hajója.
 • 1853-55: afrikai hajóraj parancsnoki hajója.
 • 1860. augusztusától iskolahajó az Annapolisi Haditengerészeti Akadémia kadétjai örömére. 1877-78-ig ugyancsak tengerészeti iskolahajó, de ekkor már Philadelphiában. 1878-79-ig tartott utolsó nagy útja idegen vizeken, amikor a Le Havre-ba szállítja a Párizsi Nemzetközi Vásárra a kiállítandó tárgyakat. Az 1930-as években vonul vissza végleg a bostoni kikötőbe.

A hajó minden évben rövid útra indul. Két vontató néhány órára kiviszi a tengerre, majd ellentétes oldalával kötik ki ismét a rakparthoz. Jelenleg a világ legöregebb, mai napig is működő történelmi vitorlás hajója.

Az USS Constitution hajómakett tehát egy igazán lenyűgöző darab, amely az Egyesült Államok Haditengerészetének egyik legismertebb és történelmi szempontból jelentős hajóját ábrázolja. Az eredeti hajó bámulatos történeteket mesélhetne el haditengerészeti csatákról és diadalmas győzelmekről, és ma is méltóképpen ünneplik hősies szolgálatáért.

ÉRDEKESSÉG a makettről

Amerikai ezüstfenyőből készült, 39 cm-enként 20 cm vastag bordázatú, dupla palánkozással. Így a vastagsága elérte a 38-51 cm-t. Ebből adódóan Vasbordájú-ként emlegették

Miért kiváló választás az USS Constitution hajómakett?

Az USS Constitution hajómakett hűen reprodukálja ezt a híres hadihajót, minden apró részletével együtt. Az autentikus fa hajótest, a precízen megalakított vitorlák, a robustus ágyúk és a többi finom részlet egy olyan lenyűgöző és élethű modellt alkotnak, amely minden szögből a valódi USS Constitution hajó hű mása.

A sötét, elegáns fa és a fényes, finoman megmunkált fémdarabok harmóniája vizuálisan magával ragadó és kifinomult megjelenést kölcsönöz a makettnek. Az USS Constitution makett egyedi darabja lehet otthonának vagy irodájának, ami nemcsak az Egyesült Államok tengerészeti történelmét idézi, hanem a kézműipar remekműveként is helyt áll.

Azok számára, akik a történelmi tengeri járművek iránt érdeklődnek, vagy csak szeretnének egy különleges, figyelemfelkeltő darabot a szobájukban, az USS Constitution hajómakett tökéletes választás. A makett minőségi kivitelezése és részletgazdag kidolgozása garantálja, hogy az évek során is élvezetes látványt nyújt, és egyben stílusos kiegészítője lehet bármely térnek.

Azok, akik egy történelmi darabra vágynak, amely stílust és eleganciát kölcsönöz környezetének, nem fognak csalódni ebben a mesterien elkészített USS Constitution hajómakettben.

AJÁNLJUK

 • Lakberendezési Stílusjegyeket Keresőknek: Azok számára, akik egyedi és stílusos lakberendezési tárgyat keresnek, mely kiemeli otthonuk vagy irodájuk egyediségét és karakterét, az USS Constitution hajómakett ideális választás. A makett kifinomultsága és történelmi jelentősége egyaránt hozzájárul a tér atmoszférájának gazdagításához és egyedivé tételéhez.
 • Történelmi Hajók és Tengerészeti Történelem Iránt Érdeklődőknek: Aki szenvedélyesen érdeklődik a történelmi hajók, különösen a haditengerészeti múlt iránt, azok számára az USS Constitution hajómakett értékes és izgalmas darab. A makett képes élénkíteni és személyes kapcsolatot teremteni a múlt nagy tengeri eseményeivel és hajóival.
 • Ajándékként Keresőknek: Azok számára, akik egy maradandó, impozáns és emlékezetes ajándékot keresnek szeretteik számára, akik értékelik a tengerészeti történelmet, a kézműves munkát vagy egyszerűen csak a szép és érdekes dekorációs tárgyakat, az USS Constitution hajómakett tökéletes választás lehet. 
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak