Sold out

USS Constitution festett makett

144 900 Ft

Elfogyott

Cikkszám VVGNTS0023P-80 Kategória:
Leírás

USS CONSTITUTION

  • MÉRETE: 90 x 28 x 75 magas cm
  • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetoen, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

Hossz: 62,2 m
Szélesség: 13,3 m
Vízkiszorítás: 2200 t
Sebesség: 14 csomó
Vitorlafelület: 4000 m2
Fegyverzet: 54 ágyús
Legénység: 400 tengerész

1794. március 27-én az amerikai kongresszus hat fregatt építését engedélyezi, amelyek segítségével megvédhetik kereskedelmi flottáikat az algériai kalóztámadásoktól, valamint az angol és francia erők zaklatásaitól. Két testvérhajója – a President és a United States – mellett ez a hajó volt az Egyesült Államok legnagyobb hadihajója. 1797. október 21-én a bostoni Hart hajógyárban került vízrebocsátásra az 1576 tonnás U.S.S. Constitution. Josiah Humphrey építette a legjobb francia tervek alapján. Nagyobb méretű volt, nagyobb vitorlákkal rendelkezett, mint a korabeli azonos osztályú hajók. Vízrebocsátásakor George Washington avatta fel.

Értékes szolgálatot tett a Földközi-tengeren a kalózokkal szemben. Az 1812-es brit-amerikai háborúban, ahol teljes fölényt élvezett. Ekkor kapta az Old Ironsides, vasbordájú becenevet. Rendkívül sok győzelmet aratott, s majd két évtizeden keresztül parancsnoki hajó volt.

1815. február 20. Charles Stuart kapitány kétszeres túlerővel szemben is győzedelmeskedik.

1839-41: a csendes-óceáni hajóraj parancsnoki hajója.

1842-43: az amerikai hajórajok parancsnoki hajója.

1853-55: afrikai hajóraj parancsnoki hajója.

1860. augusztusától iskolahajó az Annapolisi Haditengerészeti Akadémia kadétjai örömére. 1877-78-ig ugyancsak tengerészeti iskolahajó, de ekkor már Philadelphiában. 1878-79-ig tartott utolsó nagy útja idegen vizeken, amikor a Le Havre-ba szállítja a Párizsi Nemzetközi Vásárra a kiállítandó tárgyakat. Az 1930-as években vonul vissza végleg a bostoni kikötőbe. A hajó minden évben rövid útra indul. Két vontató néhány órára kiviszi a tengerre, majd ellentétes oldalával kötik ki ismét a rakparthoz. Jelenleg a világ legöregebb, mai napig is működő történelmi vitorlás hajója.

ÉRDEKESSÉG

Amerikai ezüstfenyőből készült, 39 cm-enként 20 cm vastag bordázatú, dupla palánkozással. Így a vastagsága elérte a 38-51 cm-t. Ebből adódóan Vasbordájú-ként emlegették

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepcióstb.), s bútorok exkluzív kiegészítojeként ezt az elegáns dísztárgyat. A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES,SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. Hajózzon be Önhöz is a szerencse!
A U.S.S. Constitution hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapra, évfordulóra, karácsonyra.
Kollégák elbúcsúztatásakor
– a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élettengerén.
Partner számára
– a hajó jelképes ajándék egy értékes parner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében.
Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jó kívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe.
Édesapjának
– valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nemmarad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák meg védeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk, ilyen a vitrin és a porpisztoly.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak