Sold out

Titanic festett makett L80

79 000 Ft

Elfogyott

Cikkszám: VGNCS0003P-80 Kategória:
Leírás

TITANIC

-1911-

AZ UTASSZÁLLÍTÓ HAJÓ JELLEMZŐI

Hossz: 270 m

Szélesség: 28 m

Magasság: vízvonaltól a fedélzetig 18,5 m 11 emelet magas

Merülési mélység: 10,35 m

Vízkiszorítás: 66.000 t

Sebesség: 21 csomó (38,9 km/h)

Befogadóképesség: 3000 fő

Hajtómű: 3 hajócsavar, 3 szoros expanziós gőzgépek, gőzturbina, 50000 LE

A HAJÓ TÖRTÉNETE

A Titanic építését 1909. március 31-én kezdték el, majd 1911. május 11-én bocsátották vízre. Dupla fenékkel és tizenhat vízzáró résszel rendelkezett. Azt állították, hogy a Titanic elsüllyeszthetetlen, mivel még két elárasztott vízzáró résszel is vízfelszínen tud maradni.

A Titanic az Anglia déli részén fekvő Southamptonból hajózott ki 1912. április 10-én délben, hogy New Yorkba érkezzen április 15-én, A világ eddigi legnagyobb luxushajója az első és egyetlen útján 1912. április 14-én (két nappal az indulás után), 23 óra 40 perckor jéghegynek ütközött. A tragédia elkerülhetetlen volt. Az ütközés során kihasított rész a sokat dicsért dupla fenék felett okozott kárt 300 láb hosszúságban és ezzel a víz öt vízzáró kamrát öntött el. A Titanic 1912. április 15-én hajnali 2 óra 20 perckor süllyedt el.

Több mint 2200 ember volt a fedélzeten, akik közül 1500-an vesztették életüket, mivel a fedélzeten irreálisan kevés, mindössze 20 mentőcsónak volt. Még egy mentőcsónaksor elfért volna, de hogy szellősebb legyen a fedélzet és nagyobb hely maradjon a sétálásra, elvetették az ötletet. 1176 fő férőhellyel, azonban a személyzet gyakorlatlansága, illetve hiányos ismeretei miatt még ez sem lett kihasználva. A mentési munkálatok körülbelül másfél órán át tartottak, majd a Titanic azután, hogy a jéghegy súrolta, röpke két és fél óra alatt elsüllyedt. A vízzel telt rekeszek a hajó orrát a tengerfenék felé húzták, a törzs nem bírta a megterhelést és kettétört.  Segítségére a közelben hajózó Carpathia sietett, s hajnali 4 óra körül megkezdte a vízben és a mentőcsónakokban rekedt emberek kimentését. A legtöbben a legénység és a személyzet közül vesztek oda, s maga Smith kapitány is a hajójával együtt süllyedt el. A hajó 4 km-es mélységben pihen A Titanic roncsai New Yorktól 1783 km-re északkeletre és az új-fundlandi partoktól 839 km-re délkeletre találhatók.

A HAJÓMAKETT

  • Mérete: 80 Hosszú x 9,5 Széles x 28 Magas (cm) 

  • Anyaga: a hajómakettek kizárólag a legjobb minőségű fa alapanyagokból készülnek, a következő ritka trópusi fákból: mahagóni, ébenfa, rózsafa, feketefa, cseresznyefa, sárgafa, angol sycamore, jakfa. 

  • Tartozékok: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron. A megvásárolt történelmi hajómakett mellé egy leírást adunk ajándékba a hajó történetéről.

  • Csomagolás: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

 

  • Termékleírás: a  Titanic hajó mására megépített méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készítettPalánkozott technikával készült dísztárgy, a legapróbb részletig kidolgozva. Elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket, így megépítése rendkívül nagy időráfordítással valamint hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján. 

    A Titanic hajómakett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kíváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat.

  • Titanic hajómakett egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapra, karácsonyra.

TISZTÁN TARTÁSA

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

  • Vitrin, mely amellet, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.
  • Porpisztoly