Titanic festett makett L60

49.900 Ft

Csak 2 maradt készleten

Cikkszám: VGNCS0003P-60 Kategória:
Leírás

TITANIC

-1911-

&nbsp

AZ UTASSZÁLLÍTÓ HAJÓ JELLEMZŐI

Hossz: 270 m

Szélesség: 28 m

Magasság: vízvonaltól a fedélzetig 18,5 m 11 emelet magas

Merülési mélység: 10,35 m

Vízkiszorítás: 66.000 t

Sebesség: 21 csomó (38,9 km/h)

Befogadóképesség: 3000 fő

Hajtómű: 3 hajócsavar, 3 szoros expanziós gőzgépek, gőzturbina, 50000 LE

&nbsp

A HAJÓ TÖRTÉNETE

&nbsp

A Titanic építését 1909. március 31-én kezdték el, majd 1911. május 11-én bocsátották vízre. Dupla fenékkel és tizenhat vízzáró résszel rendelkezett. Azt állították, hogy a Titanic elsüllyeszthetetlen, mivel még két elárasztott vízzáró résszel is vízfelszínen tud maradni.

A Titanic az Anglia déli részén fekvő Southamptonból hajózott ki 1912. április 10-én délben, hogy New Yorkba érkezzen április 15-én, A világ eddigi legnagyobb luxushajója az első és egyetlen útján 1912. április 14-én (két nappal az indulás után), 23 óra 40 perckor jéghegynek ütközött. A tragédia elkerülhetetlen volt. Az ütközés során kihasított rész a sokat dicsért dupla fenék felett okozott kárt 300 láb hosszúságban és ezzel a víz öt vízzáró kamrát öntött el. A Titanic 1912. április 15-én hajnali 2 óra 20 perckor süllyedt el.

Több mint 2200 ember volt a fedélzeten, akik közül 1500-an vesztették életüket, mivel a fedélzeten irreálisan kevés, mindössze 20 mentőcsónak volt. Még egy mentőcsónaksor elfért volna, de hogy szellősebb legyen a fedélzet és nagyobb hely maradjon a sétálásra, elvetették az ötletet. 1176 fő férőhellyel, azonban a személyzet gyakorlatlansága, illetve hiányos ismeretei miatt még ez sem lett kihasználva. A mentési munkálatok körülbelül másfél órán át tartottak, majd a Titanic azután, hogy a jéghegy súrolta, röpke két és fél óra alatt elsüllyedt. A vízzel telt rekeszek a hajó orrát a tengerfenék felé húzták, a törzs nem bírta a megterhelést és kettétört.  Segítségére a közelben hajózó Carpathia sietett, s hajnali 4 óra körül megkezdte a vízben és a mentőcsónakokban rekedt emberek kimentését. A legtöbben a legénység és a személyzet közül vesztek oda, s maga Smith kapitány is a hajójával együtt süllyedt el. A hajó 4 km-es mélységben pihen A Titanic roncsai New Yorktól 1783 km-re északkeletre és az új-fundlandi partoktól 839 km-re délkeletre találhatók.

&nbsp

A HAJÓMAKETT

&nbsp

   • Mérete: 60 Hosszú x 8 Széles x 25 Magas (cm)

   • Anyaga: a hajómakettek kizárólag a legjobb minőségű fa alapanyagokból készülnek, a következő ritka trópusi fákból: mahagóni, ébenfa, rózsafa, feketefa, cseresznyefa, sárgafa, angol sycamore, jakfa.

   • Tartozékok: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron. A megvásárolt történelmi hajómakett mellé egy leírást adunk ajándékba a hajó történetéről.

   • Csomagolás: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

   • Termékleírás: a  Titanic hajó mására megépített méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készítettPalánkozott technikával készült dísztárgy, a legapróbb részletig kidolgozva. Elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket, így megépítése rendkívül nagy időráfordítással valamint hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján.A Titanic hajómakett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kiváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

&nbsp

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat.

Titanic hajómakett egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapra, karácsonyra.

TISZTÁN TARTÁSA

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

&nbsp

&nbsp

 • Vitrin, mely a mellet, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is

&nbsp

&nbsp

&nbsp

 • Porpisztoly

&nbsp