Sold out

Sedov makett L80

99 000 Ft

Elfogyott

Cikkszám: VVGNTS0089P Kategória:
Leírás

SEDOV 

HAJÓ TÖRTÉNETE

Az 1921-ben Kielben épült STS Sedov, korábban mint Magdalene Vinnen II (1921-1936) , valamint a Kommodore Johnsen (1936-1948), egy 4 árbocos acél barque. Közel 80 évig volt a legnagyobb hagyományos vitorlás hajó.

1945 december 20-an az orosz kormány megkapta a németektől háborús jóvátétel címen, és átkeresztelték az orosz északi sarki felfedező után STS Sedov-ra. A hajó ma színhelye a Murmanszki, Szentpétervári, és Arhangelszki tengerészeti kadétok kiképzésének

Rendszeresen részt vesz a nagy tengeri nemzetközi eseményeken, mint a a Tall Ships ‘Races.

Vízkiszorítás:    3500 tonna szabvány ( BRT )

Hengerűrtartalom:         7300  ts (a 5350 ts terhelés)

Hossza:            Teljes: 117.5 m

Hajótest: 108,7 m

Deck: 100 m

Beam:  14.9 m

Draft:   6.5 m

Meghajtás:       Segéd diesel

Sebesség:        18 csomó sebesség (8 csomó alatt motor)

Kiegészítik:       240 (profi stáb: 70, kadétok: 120, Vendég résztvevők: 50)

Magassága: 54,0 m

Vitorla terület: 4195 m2

HAJÓMAKETT LEÍRÁSA

MÉRETE:  90 Hosszúság x 25 Szélesség x 51 Magasság cm 

ANYAGA: akácia – mahagóni, ében, angol sycamore, rózsafa, fekete fa, cseresznye, sárga fa.

VITORLÁZAT: kifeszített

TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.

CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A Sedov  történelmi hajó mására megépített méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dícséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket. 

A makett kiváló minőségű fa alapanyagokat tartalmaz, melyek garantálják a dísztárgy harmonikus beilleszkedését a lakberendezés és a design világába. 

A történelmi hajó makettjének antik stílusú ágyúi, kajütablakai, muskétái, horgonyai és más bonyolult részletei fémötvözetekből készült. A vitorlázás elengedhetetlen kellékei, a vitorlák kézzel varrottak

A méretarányos fa hajómakett több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján. 

A Sedov   hajómakett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kíváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat.

A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES, SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. 

Hajózzon be Önhöz is a szerencse! 

Sedov  hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapraévfordulóra, karácsonyra.

Kollégák elbúcsúztatásakor – a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élet tengerén.

Partner számára – a hajó jelképes ajándék egy értékes parner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében. 

Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jókívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe“.

Édesapjának – valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA: 

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

  • Vitrin, mely amellet, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

  • Porpisztoly