Sold out

Santa Maria makett borosüvegben 25 cm

7 500 Ft

Elfogyott

Cikkszám: VVGNSIB Kategória:
Leírás

SANTA MARIA

makett borosüvegben

A SANTA MARIA HAJÓ TÖRTÉNETE: 1492-ben Kolumbusz zászlóshajója volt, mikor nekivágott az ismeretlennek, hogy a Földet körülhajózva eljusson Indiába. De akarata ellenére egy új földrészt fedezett fel, Amerikát. Bár erről életében nem szerzett tudomást. A hajó valószínű mérete kb. 23 méter hosszú és 7,8 méter széles volt. Noé bárkájától eltekintve, kétségtelenül a Santa Maria – Kolumbusz Kristóf parancsnoki hajója – a leghíresebb hajó a világon, mely 1492. augusztus 3.-án hajózott ki Palosból, Dél- Spanyolországból a Pintával és a Ninával együtt. A legnagyobb egység Kolumbusz zászlóshajója a 80 tonnás Santa Maria nevű nao volt. Sajnos nem tudjuk, hogy nézett ki pontosan a hajó. Az egyetlen módja, hogy elképzelésünk legyen a hajó kinézetéről, ha elolvassuk kortársa, Father Las Casas által írt Kolumbusz önéletrajzot, vagy megnézzük a flamand kereskedelmi hajókról készült festményeket a 15. század végéről. Útközben a Kanári-szigeteknél a Pinta megsérült, s míg javították, latin vitorlázatát átalakították nao vitorlázattá. Innen 1492. szeptember 6.-án vágtak aztán neki nyugatra az ismeretlen tengernek. Harmincöt napi hajózás után október 11.-én éjjel két órakor a Pinta árbockosarában őrködő Rodrigo de Triana matróz szárazföldet jelzett. Reggel egy sziget előtt álltak. Kolumbusz San Salvadornak nevezte el. Innen kezdve délnyugatnak haladt, s felfedezte Kubát és Haitit, az utóbbit Hispaniolának nevezte el. Itt a Santa Maria zátonyra futott, úgyhogy emberei egy részét Hispaniolán hagyta, s a megmaradt két hajóval visszatért Európába.

A TERMÉK

  • Mérete:  25 H x 10 SZ x 12 M cm

  • Termékleírás: a palackban rejlő Santa Maria hajómakett vitorlázata több színben kapható, címeres. A nagy ügyességet és türelmet igénylő remekmű minden egyes része, külön-külön került a palackba megépítésre. A palackhoz mahagóniból készült talpazat tartozik.

    Rendeléskor, kérjük írja megjegyzésbe, hogy milyen színben óhajtja.
    Elérhető színek: kék, bordó, világos zöld, lila

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, bútorok kiegészítőjeként, vagy lehet akár egy különleges születésnapi, egy emlékezetes esküvői ajándék, vagy mint a kollégák megbecsülésének emlékeként, céges ajándék, reklámajándék is.