Sold out

San Felipe hajó makett

199 900 Ft

Elfogyott

Cikkszám VVGNTS0031W-80 Kategória:
Leírás

San Felipe hajó makett

 • MÉRETE: 92 × 24 × 87 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Az eredeti hajó tulajdonságai:

 • Hosszúság: A San Felipe hossza az átlagos spanyol galleonokhoz képest nagyobb volt, tipikusan 150-160 láb (45-49 méter) közötti lehetett.
 • Szélesség: Az ilyen típusú hajók szélessége általában 40-45 láb (12-14 méter) között volt.
 • Merülési mélység: A merülési mélysége az ilyen galleonoknak 20-25 láb (6-7,5 méter) körül szokott lenni.
 • Vízkiszorítás: A pontos vízkiszorítás nehezen állapítható meg, de a San Felipe méretéből kiindulva több mint ezer tonna lehetett.
 • Személyzet: A legénysége a fegyverzetének és méretének függvényében változott, de a San Felipe esetében akár 500-600 fő is szolgálhatott rajta, beleértve a tengerészeket, katonákat és az ágyúkezelőket is.
 • Fegyverzet: A San Felipe, mint az egyik legnagyobb spanyol galleon, jelentős fegyverzettel rendelkezett. Akár 80-100 ágyút is hordozhatott a fedélzetein, különböző kaliberekben.
 • Honosság: Spanyolország.
 • Építés időpontja: A San Felipe a 17. század közepén, az 1660-as években épült.

A fenti adatok általános becsléseken alapulnak, mivel a történelmi források nem mindig tartalmaznak pontos és részletes információkat minden egyes hajóra vonatkozóan.

A San Felipe hajó története

A San Felipe nem csak egy hajó volt, hanem a spanyol tengerészet büszkesége a XVII. század végén. 1690-ben állították hadrendbe, és a következő évtizedekben többször is megmutatta értékét mint a Spanyol Armada vezérhajója. Már a bemutatkozása pillanatától kezdve lenyűgözte mindazokat, akik a közelébe kerültek. A gazdagon kidolgozott díszítések, melyek a hajó minden sarkát ékesítették, tanúbizonyságul szolgáltak a spanyolok remek művészetéről és a kor szakmájának csúcsteljesítményéről.

Az 1000 tonnás vízkiszorítású óriáshajó a kor legfejlettebb technikai adottságokkal bírt. A San Felipe 96 ágyúja a kor legmodernebb tüzérségi fegyverei közé tartozott. Ezek az ágyúk nem csak a számszerű fölényt, de a tűzerőt is biztosították a hajónak, melynek köszönhetően korának egyik legrettegettebb hadihajójává vált. A brit és francia tengerészek is félelemmel vegyes tisztelettel beszéltek róla, amit számos összecsapás során szerzett hírnevének köszönhetett.

A San Felipe nem csak hadihajóként, hanem kincsszállítóként is szolgált. Az újvilági spanyol településekről származó kincseket, főleg aranyat és ezüstöt, gyakran kísérték át az óceánon. Ebben a szerepben is kiválóan teljesített, hiszen nagy mérete, erős fegyverzete és kiváló legénysége garantálta a biztonságos utat az értékes rakományok számára.

Azonban a San Felipe legemlékezetesebb pillanatai a tengeri csaták során voltak. 1705-ben egy különösen emlékezetes és hősies tengeri ütközet résztvevője volt, amely során 12 spanyol és 35 brit hajó vett részt. A csata több mint egy napon át tartott, és a San Felipe vezetésével a spanyolok több brit hajót is a tenger fenekére küldtek. Azonban a csata nem maradt következmények nélkül a San Felipe számára. A hajó súlyos sérüléseket szenvedett, és végül az angolok megcsáklyázták és elfoglalták. A brit hajósok tudták, hogy a San Felipe-n sok tonna arany van, de a hajó sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták hazavinni az értékes rakományt. Végül a briteknek a hullámsírban kellett hagyniuk a hajót, a rakterében lévő sok tonna arannyal együtt.

A San Felipe története nem csak egy hadihajó hőstetteiről szól, hanem a spanyol tengerészeti hatalom csúcspontjáról is, amikor a spanyol flotta a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb hajóhadával büszkélkedhetett. A San Felipe példa arra, hogyan tud egyetlen hajó az idők során legendává válni, és emlékét az utókor is tisztelettel őrzi.

Információk a San Felipe hajó makett készítéséről

A San Felipe hajó makettje egy valódi mestermű, mely a tengerészet szerelmeseinek kínál egy részletes és lenyűgöző miniatűr reprezentációt a XVII. századi spanyol hadihajókról. Ezzel a 92 cm-es makettel egyedülálló módon közelebb kerülhetünk a történelemhez, és mélyebben megérthetjük a korabeli hajóépítészet finomságait.

Már az első pillantásra is nyilvánvaló a San Felipe hajó makett kiváló minősége és a részletek iránti figyelem. A hajó fedélzete, az ágyúk, a vitorlák, sőt még a díszítések is a valóság hű lenyomatai. Azoknak szól, akik értékelik a precizitást és a hitelességet.

A San Felipe hajó makett készítésének lépései gondosan és logikusan vannak elrendezve. Az alapzat és a hajótest kialakítása az első lépés. Itt fontos megjegyezni, hogy a hajótest az eredeti San Felipe formáját és méreteit követi, ezzel biztosítva a hitelességet. Ezt követően a hajótest díszítése következik, amely kihangsúlyozza a gazdag ornamentikát és a korabeli művészet szépségét.

Ezt követően a hajó felszerelése, az ágyúk és más kiegészítők elhelyezése kerül sorra. Mindegyik ágyú aprólékosan kidolgozott, és a valóságnak megfelelő helyre kerül a hajón. Ezenkívül az árbocok, kötelek és vitorlák hozzáadása adja meg a hajó végső formáját. A vitorlák lenyűgözően részletesek, és valósághűen ábrázolják a korabeli vitorlákat.

Ez egy rendkívül részletes és hiteles makett, amely az eredeti hajó minden jellegzetességét hűen tükrözi. Az anyaghasználat minősége és a kidolgozás precizitása biztosítja, hogy a makett hosszú ideig ellenálljon az idő próbájának. A San Felipe hajó makett  egy gyönyörű dísztárgy lehet az otthonában vagy az irodájában.

A 92 cm-es San Felipe hajó makettje egy kivételes darab, mely képes visszaadni egy múltbeli korszak lenyűgöző művészetét és mérnöki tudását. Minden apró részletén érezhető a szenvedély és az elkötelezettség, amellyel készült, és kétségtelenül méltó emléket állít a legendás tengeri hajózásnak.

A San Felipe hajó makettet ajánljuk:

 1. Történelem rajongóknak: Azok számára, akik szenvedéllyel érdeklődnek a történelmi hajózás és a korszakos hajóépítészet iránt, a San Felipe makettje lehetőséget kínál a múlt egy szeletének vizuális és tapintható átélése érdekében.
 2. Makettgyűjtőknek: Azoknak, akik szenvedéllyel építenek és gyűjtenek különböző maketteket, ez a kivételesen részletes és hiteles makett tökéletes kiegészítése lehet gyűjteményüknek.
 3. Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 4. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

A San Felipe hajó makett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a makettben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak