Sold out

Riva Ariston festett makett

89 000 Ft

Elfogyott

Cikkszám VVGNSB1118P-50 Kategória:
Leírás

Technikai adatok:

  • MÉRETE: 50 x 17 x 14 magas cm
  • SZÍNE: Zöld/Fehér ülés kárpitozással
  • ANYAGA: prémium minőségű mahagóniból készült hajótest, bőr ülések, króm kiegészítők
  • TARTOZÉKOK: a motorcsónak tömör fából készült talpazaton fekszik. A talpazatnak köszönhetően könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

Riva Ariston az Ariston mellett az Ariston talán a Riva legismertebb és legletisztultabb modellje. Az Ariston három különböző verzióban kapható. A normál Ariston, amelyből 804-et építettek 1950 és 1972 között, az erősebb Ariston Cadillac-cel 1956-7-ben egészült ki, amelyből 19-et építettek. Ezt viszont a Super Ariston 1960-ban váltotta fel, amelyet 1974-ig gyártottak. Ezeket a hajótesteket nagy teljesítményű motorokal (275-350 lóerő) látták el. A kárpit eredetileg fekete-fehér, sárga színű volt. A 235. csónaktól a csíkos szövetet a híres Zebra mintás kárpitozás váltotta fel zöld színben. Új műszerfalat és hangrendszerrel szereltek fel az Ariston logóval együtt. Az oldalzsebeket és a félköríves plexiüveg tartó tálcát is hozzáadták, és 1960-ban a vezetőülést laposra alakították. 1962-ben a Zebra kárpitot tovább cserélték, hasonlóan a Tritoneéhoz, elefántcsont színű bordázattal, pasztell zöld díszítéssel. 1968-ban az elülső fedélzetet módosították, emelkedővel vagy pisztolygörbével, ami javította az előtetőt, és csúszásmentesen biztosította az elülső fedélzetet használók számára. A fedélzeti intarzia, ferakás is megváltozott, a középső szakaszon. Hosszabb kísérletezés után az 1966-os és 1967-es sorozat új Riva Crusader motort kapott.

Ismertető a készítésről

A Riva Ariston teljes egészében kézzel készített makett. A méretarányos hajó több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok és festmények alapján. A palánkozott technikával készített dísztárgy elkészítésénél nem használtak előre összeállított fa építőkészleteket. A hajó pazar megjelenése a tükörfényes felületnek köszönhető, melyet a többrétegű lakk és a tökéletes felületi csiszolás eredményez. A hajó lenyűgöző részletei közé sorolhatóak a fényes króm és sárgaréz elemek, a részletes műszerfal, és a bőr ülések. A valódi bőrből készült ülések a kor eleganciáját sugallják. A Riva Ariston mielőtt elhagyja a műhelyet, alapos minőség-ellenőrzési folyamaton megy keresztül, amely biztosítja, hogy egy hiteles és tökéletes terméket nyújtunk át megvásárlásakor.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, közösségi terek (hall, lobby, recepció, stb.) bútorok kiegészítőjeként. Különleges születésnapi, emlékezetes esküvői ajándék, vagy mint a kollégák megbecsülésének emlékeként céges ajándék.

ÉRDEKESSÉG
A hajó a Feng Shuiban a gazdagságot jelenti, illetve azt a gondolatot ébreszti, hogy egy pénzzel megrakott hajó úszik felénk a vízen. A hajó új karrier lehetőségeket is hozhat, de vigyázzunk vele, hogy eleje ne nézzen kifelé az ajtón mert úgy kiviheti a pénzt a házból!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák meg védeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk, ilyen a vitrin és a porpisztoly.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak