Riva Aquarama hajómakett

179 000 Ft

Már csak 1 db készleten

Cikkszám VVGNSB0004P-90 Kategória:
Leírás

Riva Aquarama hajómakett technikai adatok:

 • MÉRETE: 87 x 26 x 22 magas cm
 • ANYAGA: prémium minőségű mahagóniból készült hajótest, bőr ülések, króm kiegészítők
 • TARTOZÉKOK: a motorcsónak tömör fából készült talpazaton fekszik. A talpazatnak köszönhetően könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

 

Az eredeti hajó tulajdonságai

 • Korszak: 1962-71
 • Darabszám: 288
 • Motor: 2 x 185-290 LE Chris Craft
 • Hossz: 8,02-8,30 m
 • Szélesség: 2,62 m
 • Jelenlegi piaci hozzáférhetőség: ritka

A műhelyt 1842-ben alapította Pietro Riva Sarnicoban, a Lago d’Iseo partján. Munkája minőségével megalapozta azt a hírnevet, amelyet aztán négy generáció öregbített. A termelés az évtizedek során fokozatosan a luxuskivitelű, sportcélra alkalmas hajók irányába tolódott. Az igazi aranykorszak akkor kezdődött, mikor Carlo Riva az 1940-es évek legvégén örökölte a céget.

Károlyunknak ugyanis nem csupán a szépérzéke volt igen fejlett, de őkelme hajlott az újításra is. Gondolt például egy nagyot, és amerikai motorokat hozatott hajóinak megújított modellválasztékához. Emellett megmaradt a mahagóni, a bőr és az acél legfinomabb megmunkálásánál. Nos, az eredmény önmagáért beszél. Megszületett a legenda! A születő divat nyomására királyok, császárok, szultánok siettek Rivát venni, csakúgy, mint a film- és sportvilág csillagai, akik behajóztak Saint Tropez-ba és a világ más, híres kikötőibe.

Brigitte Bardot, Richard Burton, Sean Connery, Peter Sellers, Rainier monacói herceg, a perzsa sah, a jordán király egyaránt olyan természetesen gondolt a Rivára, amikor hajót akart venni, mint a Ferrarira vagy a Rolls Royce-ra, ha új autóra vágyott.

A Riva név világszerte egybeolvadt a luxus és a ragyogás képzetével, stílust diktált és vágyakat keltett.1969-ben Carlo Riva figyelemreméltó vagyonhoz jutott, oly módon, hogy eladta gyárát egy amerikai vállalatnak, amely nagy lendülettel modernizációba fogott, és üvegszál alapú műanyag hajókat kezdett gyártani. Néhány éve újabb tulajdonos tűnt fel, aki a Riva Aquarama hajómakett gyártásával visszatért a fához és a klasszikus vonalakhoz.

Ismertető a készítésről

A Riva Aquarama hajómakett teljes egészében kézzel készített remekmű. A méretarányos hajó több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok és festmények alapján. A palánkozott technikával készített dísztárgy elkészítésénél nem használtak előre összeállított fa építőkészleteket.

A hajó pazar megjelenése a tükörfényes felületnek köszönhető, melyet a többrétegű lakk és a tökéletes felületi csiszolás eredményez. A hajó lenyűgöző részletei közé sorolhatóak a fényes króm és sárgaréz elemek, a részletes műszerfal, és a bőr ülések. A valódi bőrből készült ülések a kor eleganciáját sugallják. A Riva Aquarama mielőtt elhagyja a műhelyet, alapos minőség-ellenőrzési folyamaton megy keresztül, amely biztosítja, hogy egy hiteles és tökéletes terméket nyújtunk át megvásárlásakor.

A Riva Aquarama hajómakett egy lenyűgöző műalkotás, amely az egyik legikonikusabb luxusmotoros hajó kicsinyített mását képviseli. A 90 cm-es méretével ez a makett figyelemfelkeltő darab bármely helyiségben, ahol kiállítják. A finom munkával kidolgozott fa szerkezet, amelyet magasfényű lakkal vontak be, tükrözi a valódi Riva Aquarama kifinomultságát és eleganciáját. A makett aprólékosan reprodukálja az eredeti hajó minden részletét, a kormánytól a bőrülésekig, melyek hűen tükrözik az 1960-as évek luxusát.

A rozsdamentes acél kiegészítők és a kézzel készített krómozott részletek tovább növelik a modell értékét és esztétikai vonzerejét. A Riva Aquarama nem csak egy hajó, hanem egy életérzés, és ezt a makett tökéletesen visszaadja, lehetővé téve a tulajdonos számára, hogy részese legyen ennek az örökségnek. Ezen kívül a makett strapabíró kivitelezése biztosítja, hogy évtizedekig megőrizze szépségét.

A Riva Aquarama hajómakettet ajánljuk

 1. Hajógyűjtőknek és hajómodell rajongóknak, akik értékelik az ikonikus hajók kifinomult reprodukcióit és azok történeti hátterét.
 2. Luxus hajók és klasszikus design iránt érdeklődő belsőépítészeknek vagy lakberendezőknek, akik egyedülálló dekorációs elemet keresnek ügyfeleik vagy saját otthonuk számára.
 3. Ajándékként azok számára, akik a vízi életmódot, a tengerparti nyaralásokat és a hajózási kultúrát kedvelik, és szeretnének egy különleges darabot otthonukban vagy irodájukban.
 4. Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 5. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

A Riva Aquarama hajómakett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

Vélemények
5,0
1 vélemény alapján
5 csillag
100
100%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
1-1 of 1 review
 1. ÁV