-30%Sold out

Queen Elizabeth 2 festett makett L100

87 000 Ft 60 900 Ft

Elfogyott

Cikkszám: C047 Kategória:
Leírás

QUEEN ELIZABETH 2

-1967-

AZ UTASSZÁLLÍTÓ HAJÓ JELLEMZŐI

Hossz: 293,5 m

Szélesség: 32 m

Teljes magasság: 52,2 m

Súly: 70.000 t

Sebesség: 34 csomó

Befogadóképesség: 1778 utas, 1000 fős személyzet

A HAJÓ TÖRTÉNETE

A Queen Elizabeth 2-t 1967. szeptember 20-án, Clydebank-ban, Skóciában bocsátották vízre. Érdekesség, hogy II. Erzsébet királynő avatta fel  és azért hogy ne keverjék a királynővel lett QE2 és nem QE II., azaz Queen Elizabeth Two és nem The Second , mint a királynőé.

Az óceánjáró a Cunard line hajózási társaság 168 éves történetében a leghosszabb ideig szolgáló hajó volt. Aktív élete valamivel több mint négy évtizedet ívelt át. 5,6 millió tengeri mérföldet hajózott be, 25 világkörüli utat tett meg, s több mint nyolcszázszor szelte át az Atlanti-óceánt. Vízrebocsátása óta összesen 2,5 millió utast szállított. A QE2, vagyis a RMS Queen Elizabeth 2 (az RMS jelentése Royal Mail Ship, királyi postahajó) a Cunard Line hajózási vállalat zászlóshajója 1969-től egészen 2004-ig, amikor is a Queen Mary 2 felváltotta. A hajó 2008-ban nyugdíjba vonult, s ennek alkalmából körbehajózta egész Nagy-Britanniát és mindig más városban kötött ki, hogy aztán Dubai-ban úszó szállodahajó legyen.

Ötvenmillió fontért (17,1 milliárd forintért) vásárolta meg a dubaji kormány befektetési holdingja, a Dubai World. 2008.11.26.-án a világ talán leghíresebb óceánjárója, a Queen Elizabeth 2 megérkezett végső állomáshelyére, a dubai partoknál lévő Palm mesterséges szigethez. Több mint 60 különféle hajó, köztük a dubai sejk megayachtja fogadta a 70 ezer tonnás hajót a Perzsa-öböl vizén, hogy utolsó hivatalos útján végső kikötőhelyéhez kísérjék. A Rashid-kikötőben tűzijátékkal és rendőr-zenekarral tisztelegtek a hatóságok a legendás óceánjárónak. A minden igényt kielégítő luxusszállodában öt étterem, két kávézó, 3 úszómedence, egy pub, egy kaszinó és egy mozi kap helyet és 1900 főnek tud szállást biztosítani. A hajó néhány helységét, például a királynői lakosztályt, a kapitányi kabint, vagy a parancsnoki hidat eredeti állapotában őrzik meg. A Queen Elizabeth 2 transzatlanti járatait a Cunard hajózási társaság legújabb óceánjárója, a 300 millió fontos Queen Victoria veszi át.

A HAJÓMAKETT

    • Mérete: 102 Hosszú x 15 Széles x 32 Magas (cm)

    • Anyaga: a hajómakettek kizárólag a legjobb minőségű fa alapanyagokból készülnek, a következő ritka trópusi fákból: mahagóni, ébenfa, rózsafa, feketefa, cseresznyefa, sárgafa, angol sycamore, jakfa.

    • Tartozékok: a hajómaketthez fából készült talpazatot és esztétikus névtáblát biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron. A megvásárolt történelmi hajómakett mellé egy leírást adunk ajándékba a hajó történetéről.

    • Csomagolás: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

    • Termékleírás: a  Queen Elizabeth 2 utasszállító hajó mására megépített méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dicséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket. A makett kiváló minőségű fa alapanyagokat tartalmaz, melyek garantálják a dísztárgy harmonikus beilleszkedését a lakberendezés és a design világába.  A méretarányos fa hajómakett több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján. A Queen Elizabeth 2 hajómakett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kíváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat.

A Queen Elizabeth 2 hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapra, évfordulóra, karácsonyra.

 • Kollégák elbúcsúztatásakor – a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki “új vizekre evez az élet tengerén“.
 • Partner számára – a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: “egy hajóban evezünk“, egy cél érdekében.
 • Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatja jókívánságait a jegyespárnak. “Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe“.
 • Édesapjának – valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

    • Vitrin mely amellet, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

    • Porpisztoly