-30%Sold out

Queen Elizabeth 2 festett makett L100

87.000 Ft 60.900 Ft

Elfogyott

Cikkszám: C047 Kategória:
Leírás

QUEEN ELIZABETH 2

-1967-

&nbsp

AZ UTASSZÁLLÍTÓ HAJÓ JELLEMZŐI

Hossz: 293,5 m

Szélesség: 32 m

Teljes magasság: 52,2 m

Súly: 70.000 t

Sebesség: 34 csomó

Befogadóképesség: 1778 utas, 1000 fős személyzet

A HAJÓ TÖRTÉNETE

A Queen Elizabeth 2-t 1967. szeptember 20-án, Clydebank-ban, Skóciában bocsátották vízre. Érdekesség, hogy II. Erzsébet királynő avatta fel  és azért hogy ne keverjék a királynővel lett QE2 és nem QE II., azaz Queen Elizabeth Two és nem The Second , mint a királynőé.

Az óceánjáró a Cunard line hajózási társaság 168 éves történetében a leghosszabb ideig szolgáló hajó volt. Aktív élete valamivel több mint négy évtizedet ívelt át. 5,6 millió tengeri mérföldet hajózott be, 25 világkörüli utat tett meg, s több mint nyolcszázszor szelte át az Atlanti-óceánt. Vízrebocsátása óta összesen 2,5 millió utast szállított. A QE2, vagyis a RMS Queen Elizabeth 2 (az RMS jelentése Royal Mail Ship, királyi postahajó) a Cunard Line hajózási vállalat zászlóshajója 1969-től egészen 2004-ig, amikor is a Queen Mary 2 felváltotta. A hajó 2008-ban nyugdíjba vonult, s ennek alkalmából körbehajózta egész Nagy-Britanniát és mindig más városban kötött ki, hogy aztán Dubai-ban úszó szállodahajó legyen.

Ötvenmillió fontért (17,1 milliárd forintért) vásárolta meg a dubaji kormány befektetési holdingja, a Dubai World. 2008.11.26.-án a világ talán leghíresebb óceánjárója, a Queen Elizabeth 2 megérkezett végső állomáshelyére, a dubai partoknál lévő Palm mesterséges szigethez. Több mint 60 különféle hajó, köztük a dubai sejk megayachtja fogadta a 70 ezer tonnás hajót a Perzsa-öböl vizén, hogy utolsó hivatalos útján végső kikötőhelyéhez kísérjék. A Rashid-kikötőben tűzijátékkal és rendőr-zenekarral tisztelegtek a hatóságok a legendás óceánjárónak. A minden igényt kielégítő luxusszállodában öt étterem, két kávézó, 3 úszómedence, egy pub, egy kaszinó és egy mozi kap helyet és 1900 főnek tud szállást biztosítani. A hajó néhány helységét, például a királynői lakosztályt, a kapitányi kabint, vagy a parancsnoki hidat eredeti állapotában őrzik meg. A Queen Elizabeth 2 transzatlanti járatait a Cunard hajózási társaság legújabb óceánjárója, a 300 millió fontos Queen Victoria veszi át.

&nbsp

A HAJÓMAKETT

    • Mérete: 102 Hosszú x 15 Széles x 32 Magas (cm)

    • Anyaga: a hajómakettek kizárólag a legjobb minőségű fa alapanyagokból készülnek, a következő ritka trópusi fákból: mahagóni, ébenfa, rózsafa, feketefa, cseresznyefa, sárgafa, angol sycamore, jakfa.

    • Tartozékok: a hajómaketthez fából készült talpazatot és esztétikus névtáblát biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron. A megvásárolt történelmi hajómakett mellé egy leírást adunk ajándékba a hajó történetéről.

    • Csomagolás: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

    • Termékleírás: a  Queen Elizabeth 2 utasszállító hajó mására megépített méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dicséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket. A makett kiváló minőségű fa alapanyagokat tartalmaz, melyek garantálják a dísztárgy harmonikus beilleszkedését a lakberendezés és a design világába.  A méretarányos fa hajómakett több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján. A Queen Elizabeth 2 hajómakett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kíváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

&nbsp

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat.

A Queen Elizabeth 2 hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapra, évfordulóra, karácsonyra.

 • Kollégák elbúcsúztatásakor – a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki “új vizekre evez az élet tengerén“.
 • Partner számára – a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: “egy hajóban evezünk“, egy cél érdekében.
 • Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatja jókívánságait a jegyespárnak. “Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe“.
 • Édesapjának – valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

  • &nbsp

TISZTÁN TARTÁSA

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

    • Vitrin mely amellet, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

    • Porpisztoly