Sold out

Lady Washington vitorlás makett

98 900 Ft

Elfogyott

Cikkszám T133 Kategória:
Leírás

Lady Washington vitorlás makett

 • MÉRETE: 66 x 23 x 64 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Az eredeti hajó tulajdonságai

 • Teljes hossz: 112 ft (34 m)
  Fedélzet hossz: 68 ft (21 m)
  Vízvonal hossz: 58 ft (18 m)
  Szélesség: 22 ft (7 m)
  Árboc magasság: 90 ft (27 m)
  Vízkiszorítás: 178 tonna
  Vitorla: 4,400 sq ft (410 m2)

A Lady Washington vitorlás története

A 90 tonnás szlúp, kereskedelmi hajóként tevékenykedett a Csendes-óceáni vizeken. Részt vett az amerikai őslakosokkal a szőrme, Kínával a porcelán és tea kereskedelemben. Nevét első kapitányáról Martha Washingtonról kapta. Később John Kendrick építtette át briggé. A hajó 1798-ban süllyedt el a Fülöp-szigetek partjainál.A replikát a Washington állambeli Aberdeen-ben építették meg 1989-ben, s még ma is turista hajóként üzemel.

Ismertető a makett készítéséről

A Lady Washington vitorlás makett egy igazi mestermű, amely a tengeri történelem és a kézműves hajómodellezés szerelmeseinek szívét egyaránt meghódítja. Ez a 66 cm-es makett nem csak a részletek iránti figyelem és a kézművesség magas szintjét tükrözi, hanem a tengeri kalandok és a történelmi felfedezések korát is felidézi.

Elkészítése során a kiváló minőségű faanyagok, mint az akácia, mahagóni, és rózsafa, harmonikus kombinációját használták, amelyek nemcsak a hajó erős és stabil szerkezetét biztosítják, hanem egyedi és elegáns megjelenést is kölcsönöznek neki. Ezek a gondosan kiválasztott fafajták nem csupán a makett tartósságát garantálják, hanem a lakberendezési design világába is tökéletesen illeszkednek, így nem csak modellként, hanem dísztárgyként is funkcionál.

A Lady Washington vitorlás makettjének minden apró részlete, mint a kajütablakok, horgonyok és egyéb bonyolult elemek, saját műhelyben készült fémötvözetekből lettek elkészítve. Ez a fém és fa kombinációja nem csak a makett élethűségét emeli, hanem eleganciát is kölcsönöz neki. A vitorlák, mint a vitorlázás elengedhetetlen kellékei, szintén kézzel készültek, ami hozzájárul a termék autentikusságához és finomságához.

A Lady Washington vitorlás makett több száz munkaórán keresztül készült, nagy hozzáértéssel és precizitással. A munka során az eredeti tervek, részletes rajzok és festmények alapján dolgoztak a művészek, hogy minden részlet a lehető legpontosabban adja vissza az eredeti hajó jellegzetességeit. Ez a fáradságos és összetett folyamat biztosítja, hogy a makett minden részlete a legnagyobb gondossággal és precizitással készüljön el.

A hajó előnyei között szerepel a kivételes kézműves munka, a történelmi hűség és az egyedi design. A Lady Washington vitorlás makett tökéletes választás lehet mindazok számára, akik szeretik a tengeri történelmet, a hajómodellezést, vagy egyszerűen csak egy különleges és elegáns dísztárgyat keresnek otthonukba vagy irodájukba. Ezen felül kiváló ajándék lehet történelem és hajózás rajongóinak, valamint a gyűjtők számára is, akik számára a részletgazdagság és a minőség kiemelten fontos.

A Lady Washington vitorlás makettet ajánljuk:

 • Tengeri Történelem Rajongóinak: Azok számára, akik szenvedélyesen érdeklődnek a tengeri történelem és a felfedező utazások iránt, a Lady Washington vitorlás makett tökéletes választás. A hajó gazdag történelmi múltja és jelentősége garantálja, hogy értékes és beszédtéma alap darab lesz otthonukban vagy irodájukban.
 • Makett rajongóknak: Precíz kidolgozottságával és hiteles reprodukciójával ez a hajó ideális kiegészítője lehet a hajómakettekkel és történelmi makettekkel foglalkozó gyűjtők kollekciójának. Kiemelkedően részletes kidolgozása révén magas színvonalat képvisel a hajómakettek világában.
 • Dekorációként: A Lady Washington hajómakett elegáns megjelenése és részletgazdag kialakítása miatt tökéletes díszítőelem lehet modern vagy hagyományos stílusú otthonokban, irodákban, valamint tematikus helyszíneken, mint például tengerészeti vagy történelmi témájú éttermek és hotelek.
 • Ajándékként: Akik egyedi és emlékezetes ajándékot keresnek születésnapra, jubileumra, vagy más különleges alkalmakra tökéletes választás. Nem csak gyönyörű és figyelemfelkeltő, hanem egy darab élő történelmet is képvisel, amely hosszú távon örömet szerezhet a megajándékozottnak.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak