Sold out

Kalóz Galleon

7.990 Ft

Elfogyott

Cikkszám: R111016 Kategória:
Leírás

Technikai adatok:

  • MÉRETE: 27 x 8 x 28 magas cm
  • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

A galleon a 16-17. század óceánokat járó teher- és hadihajója volt. Kielégítő merülés, teherbíró képesség és kitűnő navigációs tulajdonságok jellemezték.
A hajóorrot faragott szoboralak, az ún. gallion díszítette. Az orrárbocra kis keresztvitorla vagy háromszögű orrvitorla került. A hajó kezdetben négy, később pedig három árbocot hordozott, az árbocokat keresztvitorlával látták el, csak az utolsó tatárboc volt latin vitorlázatú. Fő feladatuk kezdetekben a kereskedelmi hajók védelme volt a kalózoktól.
A 16. századtól megjelentek a kifejezetten katonai célokra épült galleonok, melyek már csaták megvívására lettek tervezve. A 16-17. században a gelleonoknak a hossza már 45 m, szélessége pedig 11-12 m volt. A 17. századra már 2500 t vízkiszorítású és 2000 t terhelhetőségű hadi galleon is megjelent. .A hajó 100 ágyúja három fedélzeten volt elhelyezve. Hossza 70 m, legmagasabb árboca 60 m magas volt.

AJÁNLJUK

A kis kalózhajó elengedhetetlen része a gyerekszobának.
Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepcióstb.), s bútorok exkluzív kiegészítojeként ezt az elegáns dísztárgyat. A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES,SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. Hajózzon be Önhöz is a szerencse!
A Kalóz galleon hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra,névnapra, évfordulóra, karácsonyra.
Kollégák elbúcsúztatásakor
– a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élettengerén.
Partner számára
– a hajó jelképes ajándék egy értékes parner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében.
Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jó kívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe.
Édesapjának
– valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nemmarad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák meg védeni a kosztól, portól. Ehhez különbözo megoldásokat nyújtunk, ilyen a vitrin és a porpisztoly.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.