HMS Victory hajó makett prémium kiadás

199 000 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNTS0001P-70 Kategória:
Leírás

HMS Victory hajó makett prémium kiadás

 • MÉRETE: 85 x 25 x 70 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk. Az orrárbocot a termék kicsomagolása után kell a helyére állítani.

Az eredeti hajó tulajdonságai:

 • Teljes hossz: 69,3 m
 • Hajótest hossza: 46,1 m
 • Szélesség: 15,8 m
 • Kormánylapát: 11 m hosszú, 1,7 m széles
 • Merülési mélység: 8,8 m
 • Vízkiszorítás: 3500 t
 • Sebesség: 8-9 csomó
 • Vitorlafelület: 5440 m2
 • Fegyverzet: 104 ágyú
 • Legénység: 850 fő

A HMS Victory hajó története:

A HMS Victory, amely a brit haditengerészet egyik legismertebb és legikonikusabb hajója, nemcsak a haditengerészeti történelem egy kiemelkedő darabja, hanem a hajóépítészet csúcspontját is jelenti. Ez a hatalmas hajó, melynek méretei közelítették a fából építhető maximumot, Sir Thomas Slade tervei alapján készült 1759 és 1765 között az angliai Chatham-ban. Elkészítése során körülbelül 6000 fát használtak fel, melyek kilencven százaléka tölgyfa volt, ez a fafajta ismert strapabíróságáról és tartósságáról.

A HMS Victory nem csupán méretében és szerkezetében volt figyelemre méltó, hanem fegyverzete is lenyűgöző volt. A hajó ágyúi képesek voltak egyszerre 500 kg vasgolyót kilőni egy tengeri mérföld távolságra. Az ágyúgolyók tömege 32, 24 és 12 font volt (1 font körülbelül 0,54 kg), ezáltal a hajó erős tűzerővel rendelkezett, amely kulcsfontosságú volt a tengeri csatákban.

A HMS Victory hírnevét leginkább a Trafalgari csatában szerezte meg, amely 1805. október 21-én zajlott. Ez a csata a napóleoni háborúk legfontosabb tengeri ütközete volt, ahol a HMS Victory az angol flotta zászlóshajójaként szolgált. A csata során az angol flotta, Horatio Nelson admirális vezetésével, szembenézett az egyesített spanyol-francia flottával. A csata döntő győzelmet hozott a brit haditengerészet számára, amely megerősítette Nagy-Britannia tengeri fölényét, és ezzel egy egész évszázadon keresztül tartó dominanciát biztosított a tengeren.

A csatában azonban Nelson admirális életét vesztette, így a Victory nem csak a brit győzelem, hanem Nelson hősi halálának is az emlékművévé vált. A hajó ezzel a tettével örökre beírta magát a haditengerészeti történelembe és a brit nemzeti tudatba.

Ma a HMS Victory az angliai Portsmouth kikötő szárazdokkjában található, ahol mint élő múzeum áll a nagyközönség előtt. Látogatók ezrei keresik fel évente, hogy megcsodálják ezt a történelmi hajót, amely nem csupán a Royal Navy szimbóluma, hanem a tengeri háborúzás és hajóépítészet történetének is fontos része. A hajó állapota és bemutatása lehetővé teszi, hogy a látogatók személyesen tapasztalhassák meg a tengeri haderő múltját és a hajózás technikai fejlődését.

Összességében a HMS Victory nem csak egy hajó, hanem egy élő történelmi emlékmű, amely megőrzi a tengeri haderő múltjának emlékét, és tisztelettel adózik azoknak a tengerészeknek és admirálisoknak, akik a brit haditengerészet történetének részét képezik.

Ismertető a HMS Victory hajó makett készítéséről

A 85 cm-es HMS Victory hajó makett egy prémium kiadású alkotás, amely a kézművesség, a részletesség és a történelmi hűség magas szintjét képviseli. Ez a vitorlás makett a tölgyfa, az akácia és a válogatott minőségi trópusi fafajták felhasználásával készül, megőrizve a hajózás történelmi örökségét és eleganciáját.

A tölgyfa, amely a makett alapját adja, kiváló választás a hajó testének és fő szerkezeti elemeinek megalkotásához. A tölgy erőssége és tartóssága biztosítja, hogy a HMS Victory hajó makett időtálló legyen. Az akácia a finomabb részletek kialakításához tökéletes választás, mivel könnyen faragható, ugyanakkor elég erős ahhoz, hogy ellenálljon a fizikai hatásoknak. A trópusi fafajták, mint például a mahagóni vagy a teak, nem csak a makett színbeli és textúrabeli gazdagságát adják, hanem a tengeri hajóépítés hagyományait is megidézik.

A HMS Victory hajó makett minden egyes része kézzel készül az eredeti vitorlás tervei alapján. Ez a folyamat a hajó testének alakításától kezdődik, ahol a tölgyfa vázat precízen formázzák, hogy az eredeti hajó dimenzióit és vonalait tökéletesen kövessék. A kisebb részletek, mint például az árbocok, a vitorlák és a kötélzet, az akácia és a trópusi fafajtákból készülnek, hogy a legapróbb részletek is kiemelkedő pontossággal és művészettel jelenjenek meg.

Ezen a prémium kiadású történelmi vitorlás maketten minden ágyú, kötél, csapóajtó és egyéb fedélzeti kiegészítő kézzel készül, hogy a lehető legélethűbb és legautentikusabb legyen. A makett készítői nagy hangsúlyt fektetnek a fedélzet minden apró részletére, hogy a végeredmény a történelmi HMS Victory tökéletes másolata legyen.

Az eredeti vitorlás terveinek gondos követése biztosítja, hogy a HMS Victory hajó makett minden szempontból hű maradjon az eredetihez. Ez magában foglalja a méretarányt, formát, a fedélzet elrendezését és még az ágyúk pozícióit is. A makett készítői mélyreható kutatást végeznek az eredeti hajó terveinek és dokumentációinak tanulmányozásával, hogy minden részletet a lehető legpontosabban rekonstruáljanak.

Az elkészült hajómakett lenyűgöző látványt nyújt. A tölgyfa és az akácia kombinációja erőt és eleganciát sugároz, míg a trópusi fafajták gazdagsága és színbeli változatossága még inkább kiemeli a történelmi vitorlás szépségét. A kézzel készült részletek, mint az ágyúk, kötélzetek és a vitorlák, élethűek és finoman kidolgozottak.

Ez a 85 cm-es HMS Victory hajó makett nem csupán egy egyszerű makett, hanem egy művészeti alkotás, amely a kézművesség, a történelmi hűség és a mesterek munkájának magas szintjét képviseli. A kiválasztott anyagok, a precíz kézműves folyamat, és az eredeti tervekhez való hűség mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a hajó tökéletesen megidézze az eredeti HMS Victory szellemét és korszakát bármelyik otthonban, vagy irodában.

A prémium kiadású HMS Victory hajó makettet ajánljuk:

 1. Hajómakettezőknek: Azok számára, akik a hajómakettezés iránt érdeklődnek, ez a HMS Victory hajó makett különleges darabként szolgálhat, hiszen a részletesség és a kivitelezési minőség páratlan ennél a makettnél.
 2. Történelem rajongóinak: A történelmi hajók és a haditengerészet iránt érdeklődők számára ez a makett egy kiváló módja lehet a hadihajók korának felidézéséhez.
 3. Dekorációként: Akár otthoni, akár irodai környezetben, ez a prémium HMS Vitorlás hajó makett lenyűgöző dekorációs elemként szolgálhat, eleganciát és történelmi hangulatot adva bármilyen helyiségnek.
 4. Luxus Ajándékként: Akik egy igazán egyedi és különleges ajándékot keresnek, például születésnapra, évfordulóra vagy nyugdíjazásra, ez a 85cm-es prémium kiadású HMS Victory hajó makett tökéletes választás lehet. Ez a makett nemcsak szép, hanem exkluziv kialakításával minőségi dísztárgy is egyben.

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt HMS Victory hajó makettet hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak