Sold out

HMS Victory festett makett L120

380 000 Ft

Elfogyott

Cikkszám: VVGNTS0002P-120 Kategória:
Leírás

H.M.S. VICTORY

-1765-

A VITORLÁS HAJÓ JELLEMZŐI

Teljes hossz: 69,3 m

Hajótest hossza: 46,1 m

Szélesség: 15,8 m

Kormánylapát: 11 m hosszú, 1,7 m széles

Merülési mélység: 8,8 m

Vízkiszorítás: 3500 t

Sebesség: 8-9 csomó

Vitorlafelület: 5440 m2

Fegyverzet: 104 ágyú

Legénység: 850 fő

A HAJÓ TÖRTÉNETE

A H.M.S. Victory az angol királyi haditengerészet sorhajója volt.

1759 és 1765 között építették az angliai Chatham-ban, Sir Thomas Slade tervei alapján.

A hajó ma is megtekinthető az angliai Portsmuth kikötő szárazdokkjában. Egy igazi élő múzeum, mely a brit tengeri haderő (Royal Navy) szimbóluma, s a trafalgári csata, valamint Nelson admirális emlékműve.

A trafalgári csata a napóleoni háborúk legfontosabb tengeri ütközete volt. 1805. október 21-én az egyesített spanyol-fancia flottával került szembe az angol flotta, mely élén Horatio Nelson admirális állt. A napóleoni háborúk már 10 éve folytak. A csata fordulópontot jelentett és megerősítette Anglia tengeri egyeduralmát, amit egy teljes évszázadon át meg is tartott. A csata a hajónak a halhatatlanságot, parancsnokának a hősi halált jelentette.

Érdekesség

A Victory mérete megközelítette a fából építhető lehetséges maximumot. Elkészítéséhez körülbelül 6000 fát vágtak ki, melynek kilencven százaléka tölgyfa volt.

Az ágyúk egyszerre 500 kg vasgolyót voltak képesek kilőni egy tengeri mérföld távolságra (az ágyúgolyók 32, 24, 12 fontosak voltak 1 font = 0,54 kg).

A HAJÓMAKETT

  • Mérete:  Hosszú (beleértve az orrárbocot is) x Széles x Magas (cm)

  • Anyaga: a hajómakettek kizárólag a legjobb minőségű fa alapanyagokból készülnek, a következő ritka trópusi fákból: mahagóni, ébenfa, rózsafa, feketefa, cseresznyefa, sárgafa, angol sycamore, jakfa.

   Az antik stílusú ágyúk, muskéták, horgonyok, dekoratív elemek és egyéb bonyolult részletek fémötvözetekből készültek, míg a vitorlák vászonból.

  • Tartozékok: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készülttalpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron. A megvásárolt történelmi hajómakett mellé egy leírást adunk ajándékba a hajó történetéről.

  • Csomagolás: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

  • Termékleírás: a  HMS Victory történelmi hajó mására megépített méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dícséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket.

   A makett kiváló minőségű fa alapanyagokat tartalmaz, melyek garantálják a dísztárgy harmonikus beilleszkedését a lakberendezés és a design világába.

   A történelmi hajó makettjének antik stílusú ágyúi, kajütablakai, muskétái, horgonyai és más bonyolult részletei fémötvözetekből készült. A vitorlázás elengedhetetlen kellékei, a vitorlák kézzel varrottak.

   A méretarányos fa hajómakett több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján.

   A HMS Victory hajómakett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kíváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítője ez az elegáns dísztárgy.

“A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES, SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja.”

A HMS Victory hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapra, évfordulóra, karácsonyra.

Kollégák elbúcsúztatásakor – a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki “új vizekre evez az élet tengerén“.

Partner számára – a hajó jelképes ajándék egy értékes parner részére, mellyel elmondhatja: “egy hajóban evezünk“, egy cél érdekében.

Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatja jókívánságait a jegyespárnak. “Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe“.

Édesapjának – valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

  • Vitrin, mely amellet, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

  • Porpisztoly

Képek Bútor Gyerek