Sold out

HMS Agamemnon makett L80

129 000 Ft

Elfogyott

Cikkszám: VVGNTS0062P Kategória:
Leírás

HMS AGAMEMNON

HAJÓ TÖRTÉNETE

A hajót Henry Adams, Bucklers Hard tervei alapján kezdték el építeni 1777-ben. Elkészültekor 1781 április 10, az addig kifizetett ellenértéke  font 38,303 15s 4d.

HMS Agamemnon a Royal Navy egy 64 ágyús, harmadosztályú sorhajója. Harcolt sok nagy tengeri csatában, az amerikai függetlenségi háborúban, a franci a forradalom alatt és a napóleoni háborúban.

Leghíresebb kapitánya Lord Nelson aki 1793 januárjától 3 év és 3 hónapot szolgált a hajón, amely idő alatt ő is jelentős szolgáltatás a Földközi-tengeren. Nelson távozása után részt vett a hírhedt 1797-es Spithead és a Nore lázadásának letörésében, és jelen volt 1801-ben az első Koppenhágai csatában, bár zátonyra futott, mielőtt az ütközet elkezdődött.

A hajó, az gyakran javításra szorult és annak ellenére, hogy Nelson kedvelte, valószínűleg kiselejtezik, ha  1802-ben Franciaország nem kezdi újra a háborút. Ő harcolt a Trafalgari csatában és 1805 október 21-én megadásra kényszerítette a spanyol négy ágyúsoros Santisima Trinidaddot. Az  Agamemnon később dél-amerikai partjainál, Brazíliában teljesített szolgálatot

1809 júniusában hajótörést szenvedett egy feltérképezetlen sekély részen, a  River Plate torkolatánál. A közelmúltban, megtalálták a roncs maradványait, és számos leletet hoztak a felszínre, köztük a hajó egyik ágyúját.

HAJÓMAKETT LEÍRÁSA

 

MÉRETE:   Hosszúság 86 Szélesség 24  Magasság 77cm 

ANYAGA: akácia – mahagóni, ében, angol sycamore, rózsafa, fekete fa, cseresznye, sárga fa.

VITORLÁZAT: kifeszített

TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.

CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A HMS Agamemnon történelmi hajó mására megépített méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dícséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket. 

A makett kiváló minőségű fa alapanyagokat tartalmaz, melyek garantálják a dísztárgy harmonikus beilleszkedését a lakberendezés és a design világába. 

A történelmi hajó makettjének antik stílusú ágyúi, kajütablakai, muskétái, horgonyai és más bonyolult részletei fémötvözetekből készült. A vitorlázás elengedhetetlen kellékei, a vitorlák kézzel varrottak

A méretarányos fa hajómakett több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján. 

A HMS Agamemnon hajómakett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kíváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat.

A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES, SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. 

Hajózzon be Önhöz is a szerencse! 

HMS Agamemnon hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapraévfordulóra, karácsonyra.

Kollégák elbúcsúztatásakor – a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élet tengerén.

Partner számára – a hajó jelképes ajándék egy értékes parner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében. 

Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jókívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe“.

Édesapjának – valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA: 

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

  • Vitrin, mely amellet, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

  • Porpisztoly