Sold out

HMS Agamemnon festett makett

139 000 Ft

Elfogyott

Cikkszám: VVPSVTS08012 Kategória:
Leírás

Technikai adatok:

  • MÉRETE: 100 x 32 x 80 magas cm
  • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetoen, könnyen elhelyezheto a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

A hajót Henry Adams, Bucklers Hard tervei alapján kezdték el építeni 1777-ben. Elkészültekor 1781 április 10, az addig kifizetett ellenértéke 38,303 font. HMS Agamemnon a Royal Navy egy 64 ágyús, harmadosztályú sorhajója. Harcolt sok nagy tengeri csatában, az amerikai függetlenségi háborúban, a francia forradalom alatt és a napóleoni háborúban.

Leghíresebb kapitánya Lord Nelson aki 1793 januárjától 3 év és 3 hónapot szolgált a hajón. Nelson távozása után részt vett a hírhedt 1797-es Spithead és a Nore lázadásának letörésében, és jelen volt 1801-ben az első Koppenhágai csatában, bár zátonyra futott, mielőtt az ütközet elkezdődött.

A hajó, az gyakran javításra szorult és annak ellenére, hogy Nelson kedvelte, valószínűleg kiselejtezik, ha  1802-ben Franciaország nem kezdi újra a háborút. Ő harcolt a Trafalgari csatában és 1805 október 21-én megadásra kényszerítette a spanyol négy ágyúsoros Santisima Trinidaddot. Az  Agamemnon később dél-amerikai partjainál, Brazíliában teljesített szolgálatot

1809 júniusában hajótörést szenvedett egy feltérképezetlen sekély részen, a  River Plate torkolatánál. A közelmúltban, megtalálták a roncs maradványait, és számos leletet hoztak a felszínre, köztük a hajó egyik ágyúját. .

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepcióstb.), s bútorok exkluzív kiegészítojeként ezt az elegáns dísztárgyat. A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES,SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. Hajózzon be Önhöz is a szerencse!
A HMS Agamemnon hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra,névnapra, évfordulóra, karácsonyra.
Kollégák elbúcsúztatásakor
– a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élettengerén.
Partner számára
– a hajó jelképes ajándék egy értékes parner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében.
Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jó kívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzonbe az örök boldogság a közös életükbe.
Édesapjának
– valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nemmarad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák meg védeni a kosztól, portól. Ehhez különbözo megoldásokat nyújtunk, ilyen a vitrin és a porpisztoly.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.