Sold out

Gyerünk vitorlázni könyv

5 987 Ft

Elfogyott

Cikkszám: VVGYER1 Kategória:
Leírás

Technikai adatok:

  • CSOMAGOLÁS: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.
  • TERMÉKLEÍRÁS: Gyakorlatias kézikönyv kezdő kalózoknak

    Apukák, anyukák, nagyszülők figyelem!

    Az első magyar nyelven megjelent és gyermekeknek készült vitorlás könyv!

    Szép rajzokkal, ábrákkal, a gyermekek nyelvén szólva tanítja meg a kezdő kis kalózokat mindenre, ami a vitorlázás tanulása folytán fontos lehet. Megmagyarázza a fogalmakat, szélirányokat a praktikus biztonsági teendőket, bemutatja a manővereket, felkészít az indulás előtti lépésekre. A címlapon helyet hagytak csemeténk nevének, hogy évtizedek múlva is emlékezzen az első lépések megtételére, és büszkén adhassa tovább a következő generációnak. 

    A könyvben nyolc fejezet könnyeden kapcsolódik össze. Egy nagyon kellemes általános bevezető után a hajó részei jönnek, nem túl mélyen részletezve, de nem is felületesen. A harmadik fejezet java már vitorlázáselmélet, de könnyeden tálalva, a negyedikben pedig már a fő manőverek sorakoznak fel. Az ötödik fejezetben praktikus tanácsok vannak a hajóválasztásra nézve, persze, minden jollékra vonatkoztatva. a hatodik fejezet teljes egésze a biztonságról és az elővigyázatosságról szól, míg a hetedikben érintve vannak a csomók, az időjárás és egy pici áramlás is. a nyolcadik fejezet már a spinakkert, genakkert és a térképolvasást villantja fel.

Ajánljuk

8-9 éves kortól, az összetettebb tartalomra való tekintettel, amikor a gyerkőc kíváncsisága már az esetleg nehezebb témák esetén is fenntartja az érdeklődését. Tizenéves, már vízen jártasabb korosztálynak mivel néha könnyebb megérteni a sok képpel illusztrált lényeget, mint a kifejezetten felnőtteknek szóló kiadványokból. Felnőtteknek is nagyon jó olvasni, még ők is találhatnak benne újdonságokat. Mindenkinek, az alkalmi legénységünknek, vagy rokonunknak egy hét végi kikapcsolódás, vagy hosszabb túra előtt. Garantáltan tovább fog jutni benne, mint bármelyik eddig elérhető kiadványban, és így mindenki élvezni fogja a vitorlázás örömeit. A magyar kiadás a Brit Királyi Jachtszövetség (RYA) kiadásában megjelenő, évek óta elismert és népszerű angol gyerekkönyv licensze alapján született meg. A könyv terjedelme 84 színes oldal.