El Cazador makett

98 900 Ft

Készleten

Cikkszám T018 Kategória:
Leírás

Technikai adatok:

  • MÉRETE: 62 x 21 x 56 magas cm
  • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

Az El Cazador (Vadász) egy spanyol brig, mely 1784-ben elsüllyedt a Mexikói-öbölben III. Károly kincsével.
1783. október 20-án III. Károly spanyol király Louisiana spanyol kolóniájába küldte a hajót a régóta szükséges értékálló valutával. A hajó a mexikói Veracruzba indult, ahol hozzávetőlegesen 450 000 spanyol ezüst peso-val rakodták meg. III. Károly király Gabriel de Campos y Pineda-t, a legmegbízhatóbb parancsnokát tette meg a hajó kapitányává. 1784. január 11-én New Orleans felé vitorlázott, de oda nem érkezett meg és soha többé nem hallottak róla. Spanyolország kísérletei a hajó felkutatására sikertelenek voltak, s 1784 júniusában az El Cazador-t hivatalosan is a tengeren eltűntnek nyilvánították.
1993. augusztus 2-án, egy vonóhálós halászhajónak, miközben a Mexikói-öbölben ötven mérföldnyire New Orleans-tól délre halászott, hálója beleakadt valamibe. A kapitány a Pascagoula-i Jerry Murphy utasítására a legénység felhúzta a hálót és meglepetésükre hal helyett a háló ezüstérmékkel volt tele. Az érmék a mexikói spanyol pénzverdéből származtak 1783-as dátummal. A kincs jelenleg a Franklin pénzverde kezelésében van.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat. A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES,SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. Hajózzon be Önhöz is a szerencse!
Az El Cazador hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra,névnapra, évfordulóra, karácsonyra.
Kollégák elbúcsúztatásakor
– a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élettengerén.
Partner számára
– a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében.
Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jó kívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe.
Édesapjának
– valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák meg védeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk, ilyen a vitrin és a porpisztoly.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.