Batavia makett

129.000 Ft

Csak 1 maradt készleten

Cikkszám: VVGNTS0055P Kategória:
Leírás

Technikai adatok:

  • MÉRETE: 90 x 28 x 68 magas cm
  • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

Hossz: 56,60 m
Szélessége: 10,5 m
Legnagyobb merülés: 5,10 m
A főárboc magassága a hajógerinctől számítva: 55 m
Fedélzeti létszám 1628-ban: 341 fő
Tömege üresen: kb. 650 t
Kötélzet hossza: 21 km
Fegyverzet: 32 ágyú, amelyek közül 24 öntöttvasból készült
Hazája: Hollandia – 1628

A Batavia a kor egyik legnagyobb hajója volt. Az úgynevezett retúrhajók közé sorolták. Ezek a hajók Hollandia és Ázsia közöttárut és utast egyaránt szállítottak. Nagy méretuek voltak, hiszena hosszú utazások sokszor egy egész évig is eltartottak. S hogy meg tudják védeni magukat, nehéz fegyverekkel is felszereltékőket. Az eredeti hajó 1628-ban, Amsterdamban épült a holland Kelet-Indiai Társaság megrendelésére. Első útján, Francisco Pelsaert parancsnoksága alatt hajótörést szenvedett egy zátonyon, Ausztrália nyugati partjainál. A Bataviát 1995-ben a hollandiai Lelysted városában újra építették. A rekonstrukció alapja természetesen maga az Ausztrália partjainál egy korallzátonyban megtalált, majd az Ausztráliai Tengerészeti Múzeumba vontatott, sott ma is látható hajóroncs volt.

Ismertető a készítésről

A Batavia méretarányos fahajómakett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dícséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket. A makett kiváló minőségű fa alapanyagokat tartalmaz,melyek garantálják a dísztárgy harmonikus beilleszkedését alakberendezés és a design világába. A vitorlás makett kajütablakait, horgonyait és más bonyolult részleteit, fém ötvözetekből készítik, saját műhelyükben. A vitorlázás elengedhetetlen kellékei, a vitorlák kézzel varrottak. A méretarányos fa hajómakettek több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készülnek, eredeti tervek, részletes rajzok s festmények alapján. A Batavia hajómakett minőségét és pontosságáta gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielott végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogyvásárlásakor egy kiváló minőségű terméket nyújtunk át, melybensokáig örömét lelheti.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepcióstb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat. A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES,SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. Hajózzon be Önhöz is a szerencse!
A Batavia hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra,névnapra, évfordulóra, karácsonyra.
Kollégák elbúcsúztatásakor
– a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élettengerén.
Partner számára
– a hajó jelképes ajándék egy értékes parner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében.
Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jó kívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzonbe az örök boldogság a közös életükbe.
Édesapjának
– valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nemmarad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák meg védeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk, ilyen a vitrin és a porpisztoly.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.