Atlantic makett

54 900 Ft

Készleten

Cikkszám: VVGNYT0005W-80 Kategória:
Leírás

Atlantic fa vitorlás makett leírása

 • Makett mérete:  105 H x 16 SZ x 85 M cm  (beleértve az előárbocot is)
 • Hajó történet:
  Az Atlanticot 1903-ban építettek. A méretek igencsak lenyűgözők: vízkiszorítása 300t, deck hossza mintegy 56 méter, ám orrsudárral már 69 méter, melyet tovább hangsúlyoz a deck előkelő hosszirányú görbülete. A vízvonalhossza ennek ellenére csak 42 méter, a hajó pedig nem igazán széles, 8,85 m, ezért is volt képes különösen nagy sebességre hajdanán. Árboca 45 méterrel nyúlik a vízvonal fölé, és 1700 négyzetméternyi vitorlafelületet tart, amely több mint két és félszerese a már akkoriban is bámulatot keltő J-Class jachtokénak. Ez a hajó 1905-ben olyan időt futott a Kaiser`s Cup transzatlanti verseny Sandy Hook és az angliai Lizard közötti útvonalán, mellyel aztán történelmet írt. A shooner a távot ugyanis 12 nap 4 óra és 1 perc alatt tette meg, Az egy nap alatt megtett legnagyobb távolság május 23-24-én 348 tengeri mérföld volt. Ezt az átkelési rekordot majdnem hét évtizedig tartotta, amikor is Eric Taberly egy 58 ft. trimaran-nal 10 nap és 5 órára javította a rekordot. A jutalom sem volt csekély, hiszen az Atlantic amerikai tulajdonosa mai értékben kifejezve kb. 100 000 dollárral díjazta Wilson Marshall szkipper erőfeszítéseit. A 2. Világháború alatt az amerikai parti őrségnél teljesített szolgálatot. A háború után a parti őrség iskolahajójaként tevékenykedett, majd a Delaware River-re vontatták ahol magára hagyták. Az aládúcolt hajó ma is megtalálható Jersey partjainál.
 • Az Atlantic hajó maketthez, fából készült talpazatot, (a bútoron való könnyű elhelyezés érdekében) és esztétikus fém névtáblát biztosítunk.
 • Az Atlantic  teljes egészében kézzel készített fa hajó makett, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzá értő munkáját dicséri. A palánkozott technikával készített dísztárgy elkészítésénél nem használnak előre összeállított faépítő készleteket.
 • A makettek építésénél a legjobb minőségű fákat használják (mint például mahagóni ében, angol sycamore, rózsafa, fekete fa, cseresznye, sárga fa), melyek garantálják a dísztárgy beilleszkedését a lakberendezés és a design világába.
 • A vitorlás makett kajütablakait, horgonyait és más bonyolult részleteit, fémötvözetekből készítik, saját műhelyükben.
 • A vitorlázás elengedhetetlen kellékeit, a vitorlákat kézzel varrják, és változó vastagságú és színű kötélzet erősíti az árbocokhoz.
 • A méretarányos fa hajó makettek némelyike,  több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készül, eredeti tervek, részletes rajzok,  festmények alapján,
 • A gyártó az Atlantic jacht makettjének minőségét és pontosságát többször is gondosan ellenőrzi, mielőtt végső csomagolásába kerül.
 • A fentiekben leírtak alapján, ezt az exkluzív dekorációs elemet bátran ajánljuk, lakások, irodák, közösségi terek (hall, lobby, recepció, stb) bútorok kiegészítőjeként, vagy lehet akár egy különleges, születésnapi ajándék, egy emlékezetes esküvői ajándék, vagy mint a kollégák megbecsülésének emlékeként, céges ajándék is.
 • Termékeink közvetítenek egyfajta Feng Shui érzést, mely szerint a szerencse, a gazdagság behajózik életünkbe, s vállalkozásunkba.
 • A fa hajó makettet fektetett vitorlázattal forgalmazzuk, melynek helyre illesztése néhány percet igényel.