Sold out

Atlantic hajómakett 60cm

43 900 Ft

Elfogyott

Cikkszám R13321 Kategória:
Leírás

ATLANTIC hajómakett

HAJÓ TÖRTÉNETE:
Az Atlanticot 1903-ban építettek. A méretek igencsak lenyűgözők: vízkiszorítása 300t, deck hossza mintegy 56 méter, ám orrsudárral már 69 méter, melyet tovább hangsúlyoz a deck előkelő hosszirányú görbülete. A vízvonalhossza ennek ellenére csak 42 méter, a hajó pedig nem igazán széles, 8,85 m, ezért is volt képes különösen nagy sebességre hajdanán. Árboca 45 méterrel nyúlik a vízvonal fölé, és 1700 négyzetméternyi vitorlafelületet tart, amely több mint két és félszerese a már akkoriban is bámulatot keltő J-Class jachtokénak.

Ez a hajó 1905-ben olyan időt futott a Kaiser`s Cup transzatlanti verseny Sandy Hook és az angliai Lizard közötti útvonalán, mellyel aztán történelmet írt. A shooner a távot ugyanis 12 nap 4 óra és 1 perc alatt tette meg, Az egy nap alatt megtett legnagyobb távolság május 23-24-én 348 tengeri mérföld volt. Ezt az átkelési rekordot majdnem hét évtizedig tartotta, amikor is Eric Taberly egy 58 ft. trimaran-nal 10 nap és 5 órára javította a rekordot.

A jutalom sem volt csekély, hiszen az Atlantic amerikai tulajdonosa mai értékben kifejezve kb. 100 000 dollárral díjazta Wilson Marshall szkipper erőfeszítéseit. A 2. Világháború alatt az amerikai parti őrségnél teljesített szolgálatot. A háború után a parti őrség iskolahajójaként tevékenykedett, majd a Delaware River-re vontatták ahol magára hagyták. Az aládúcolt hajó ma is megtalálható Jersey partjainál.

MÉRETE: 60 × 9 × 46,5 magas cm   (beleértve az előárbocot is)

TARTOZÉKOK: az Atlantic hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.

CSOMAGOLÁS:  A fa hajó makettet biztonságos dobozban fektetett vitorlázattal,   forgalmazzuk, melynek helyre illesztése néhány percet igényel.

A fából készült Atlantic hajómakett méretarányos teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dicséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket.

Az Atlantic hajómakett kiváló minőségű fa alapanyagokat tartalmaz, melyek garantálják a dísztárgy harmonikus beilleszkedését a lakberendezés és a design világába.

A vitorlás makett kajütablakait, horgonyait és más bonyolult részleteit, fémötvözetekből készítik, saját műhelyükben. A vitorlázás elengedhetetlen kellékei, a vitorlák kézzel varrottak.

A méretarányos fa hajómakettek több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készülnek, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján.

Az Atlantic hajómakett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kiváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat.

„A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES, SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja.”

Hajózzon be Önhöz is a szerencse!

Az Atlantic hajómakett egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapraévfordulóra, karácsonyra.

Kollégák elbúcsúztatásakor – a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki „új vizekre evez az élet tengerén„.

Partner számára – a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk„, egy cél érdekében.

Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jókívánságainkat a jegyespárnak. „Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe„.

Édesapjának – valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA: 

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

  • Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.
  • Porpisztoly
Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak