Ar-Men világítótorony világítással 50 cm

48 900 Ft

Elfogyott

Cikkszám R221012 Kategóriák: ,
Leírás

AR-MEN VILÁGÍTÓTORONY VILÁGÍTÁSSAL

  • Mérete: 51 x 18 x 18 cm
  • Anyaga:  fém
  • Termékleírás: az eredeti, franciaországi Ar-Men kicsinyített mása. A világítótorony kézzel készített és festett.A benne található égőnek köszönhetően éjszaka hangulatlámpaként funkcionál.
  • Az Ar-Men világítótorony története: az egyik leghíresebb világítótorony, Bretagne-ban (Raz de Sein, 48°03,3 N-4°59,9W). Teljesen magányosan emelkedik ki az óceánból, emiatt mind a megépítését, mind a későbbi toronyőrök munkáját rendkívüli nehézségek kísérték. Az őrök poklok poklaként emlegették, hisz egyáltalán nem volt ritka, hogy a rendkívül erős hullámzás vagy szél miatt nem tudták leváltani őket a munkatársak (normál esetben kéthetente volt váltás). Vihar esetén akkora hullámcsapások is érhették az épületet, hogy a képek lehullott a falakról. Az építést bemutató korabeli (1880-as) fotókon a munkások mentőmellényben dolgoznak és biztosítókötél rögzíti őket a hajóhoz. A világítótornyot 1990-ben automatizálták, azóta lakatlan. Leghíresebb lakója. Jean-Pierre Abraham, aki talán legszebb könyvét, az Armen-t naplóként írta meg 5 éven át tartó toronyszolgálatában.
  • Elképesztő képsorok láthatóak az Ar-Menről a videó elején.
    A film készítője, Jean-René Keruzoré 2007. december 9-én készített felvételében bemutatja, hogyan állják a vihart a Raz de Sein környék világítótornyai.

AJÁNLJUK

Mindazoknak, akik szeretnének egy kis tengerparti hangulatot szerezni otthonukba, irodájukba.

  • A világítótorony egyedi ajándék Szeretteinek: születésnapra, névnapra, karácsonyra.
  • Céges ajándékként – a világítótorony, irányt mutató jelképes ajándék.
Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 / 0 vélemény

Még nincs vélemény