Sold out

Adriai kikötők

18 470 Ft

Elfogyott

Cikkszám VVJN-009 Kategória:
Leírás

ADRIAI KIKÖTŐK

 • CSOMAGOLÁS: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.
 • ÁLLAPOT: új
 • TERMÉKLEÍRÁS: 2023-as kiadás. Adriai kikötők – 888 kikötő az Adrián és 1000 GPS-pozíció / Jachtnavigátor- Bővülő kikötők
  Új kikötői és bójadíjak
  Frissített hajózási információk. 41 ÉV HAJÓZÁS TAPASZTALATA ALAPJÁN KÉSZÜLT HAJÓZÁSI ÚTMUTATÓ. A legnépszerűbb hazai hajózási útmutatóNincs hasonló részletességű és frissességű adriai hajósoknak szóló könyv magyar nyelven.Nélkülözhetetlen útmutató az adriai szigetvilágban.Még én is ezt a könyvet használom inkább, mint a horvát térképeket. Részletes, jól áttekinthető és felhasználóbarát.Minden benne van, ami feltétlenül szükséges az adriai hajózáshoz.

  Mindent megtalál benne, ami fontos a biztonságos hajózáshoz és a kellemes időtöltéshez. A nem fontos dolgok pedig nincsenek benne.

  Egyszerű rajzok, rövid szövegek.

  Mégis könnyedén eligazodik rajta a navigátor. Egy pillantásra egyértelmű, merre lehet menni, hol érdemes horgonyt dobni, és hol lehet jót vacsorázni.

  Ez a könyv a magyar tengeri hajósok legjobb barátja.

  Segít tájékozódni
  Könnyedén megtervezheti vele akár az egész heti túráját, akár a napi útszakaszt
  Megtalálja a legjobb fürdőhelyeket
  Megmutatja a biztos éjszakai horgonyzóhelyeket
  Ajánl egy jó éttermet
  Miért olyan jó az ADRIAI KIKÖTŐK?
  Jól átlátható térképvázlatok
  Az oldalpárokon 1:80 000 léptékű térképvázlatok mutatják be az Adria keleti partjának részleteit. Ez két szempontól is jobb, mint a horvát térképek vagy a chartplotter képe: jobb a méretarány, és csak a legfontosabb információkat tartalmazzák: a partvonalat és a 10 méteres mélységhatárt, az öblök mennyire védettek a jellemző szelektől, hol vannak zátonyok.
  Horgonyzóhelyek
  Gyors, pontos és naprakész információkat ad a horgonyzóhelyekről és a bójamezőkről. A hajók éjszakai biztonsága attól függ, mennyire védettek az öblök a jellemző szelektől, mennyire jól fog a horgony, mennyire jól tartanak a bóják, mennyi hely van az öbkökben. Végső soron az sem lényegtelen, hogy mettől meddig tartanak a fizetős bójamezők, és mennyibe kerül a bójára kötés, vagy a horgonyzás. Az adatok alapján előre is tud egy körülbelüli költségvetést csinálni.
  Marinák
  Részletes és lényegretörő tudnivalókat kap a marinákról és a városi kikötőkről. A plánokon jól látni a kikötő elhelyezkedését, hol vannak a vendéghelyek, a mosdók és a recepció. A leírásokból világos, hogy milyen szolgáltatásokra lehet számítani a kikötőkben, hogyan lehet bejutni a város(kák)ba, hol van benzinkút. A telefonszámok és a QR-kódok további segítséget nyújtanak a tájékozódáshoz.
  Éttermek
  A térképlapokon könnyedén felismeri, hol találja a legjobb éttermeket – még a legeldugottabb öblökben is. Természetesen nincs benne minden étterem, csak a kipróbáltak (meg néhány olyan is, ahova azt ajánlom, semmiképp ne menjen be, mert nem biztos, hogy jól jár; sajnos, vannak ilyenek is). Néhány étteremnek még a telefonszámát is megtalálja, és tud magának asztalt foglalni. Ez a nyári főszezonban igencsak hasznos tanács…
  Irányok és távolságok
  A II. rész (1000 GPS-pozíció – Pontról pontra az Adrián) megmutatja a kijelölt fordulópontok közötti útirányokat és távolságokat, így akár előre is tud egy részletes útvonaltervet készíteni magának. A térképek segítségével még azok is könnyedén felmérhetik, hogy mekkora szakaszokat hajózzank egy nap, akik korábban még nem hajóztak az Adrián. A fordulópontok földrajzi pozícióit beírhatja a GPS-be, így biztosan nem téved el a sok sziget között.
  Hasznos tudnivalók
  Részletes leírást kap a III. részben a hivatalos tudnivalókról, előírásokról és fizetnivalókról, ha belép az adriaparti országokba. Mit kell tudni, tenni vagy fizetni, akár ha szárazföldi határállomáson lép be vagy a tenger felől érkezik. Tudni fogja, milyen engedélyek kellenek a hajózáshoz, milyen dokumentumokat kell a fedélzeten tartani, és milyen előírások vonatkoznak a hajókra, hajósokra. Mindent megtudhat a horgonyzóhelyekre és bójamezőkre vonatkozó szabályokról. Megismerheti az Adria időjárását, a jellemző szeleket, tudni fogja, honnan szerezhet időjárási előrejelzést.
  Magyar emlékek
  A IV. rész (csak a magyar kiadásban) a hajdani Tengermellék magyar vonatkozású emlékhelyeiről mesél. Ezek a helyek természetesen a térképlapokon is fel vannak tüntetve! A fejezet szerzője, Dr. Balohg Tamás a hajózási hagyományőrző egyesület (TIT HMHE, a hajdani Magyar Adria Egyesület jogutódja) elnöke arról panaszkodott, hogy Pólában fültanúja volt, amint magyar túristák a szó szoros értelmében “lenézték” a várost: “Itt semmi látnivaló sincs!” − mondták. Holott annyi magyar emlék van Pólában, hogy egy oldalra el sem fért – csak a felsorolásuk! A fejezet végigjárja az adriai tengerpartot Trieszttől egészen Montenegróig, és élvezetesen mesél a magyar vonatkozású látnivalókról.

  Ajánljuk

  Hajósoknak, vitorlázóknak!

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak