Blog

MIÉRT ÉPPEN A HAJÓMAKETT?

Vegyek, ne vegyek?

És ha veszek, milyen hajómakettet vegyek?

A dilemma mindenkiben felmerül, hacsak nem korlátlan a helye és feneketlen a pénztárcája.

 

 

A mai rohanó világunkban itt a Kárpát-medence közepén joggal gondolkodik el az ember, van-e létjogosultsága a LED Tv-k és a mobiltelefonok világában a hajómaketteknek és a kapcsolódó dísztárgyaknak. Sajnos a gyerekkortól magunkba szívott tudás nem segíti ennek megértését. Amíg a világ nagy része a tengeri csatákról, hódításokról, nagy felfedezőiről tanul, addig nekünk meg kell elégednünk a különféle vészekről, és többnyire vesztett ütközetekről szóló tanulmányainkkal.

Így, az emberek többsége nem tudja eldönteni melyik polcra is helyezze gondolataiban a hajómaketteket, hajós dísztárgyakat.  Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy ezeket csak gyűjtők vásárolják, s elképzelhetetlennek tartják, hogy a herendi és a virágok között helye legyen egy ilyen történelmi emléknek.

Amennyiben kicsit kitekintünk a világ tengerparttal rendelkező országainak (kb. 90%) lakberendezési kultúrájába, mindenhol találunk egy makettet vagy más hajós dísztárgyat. A nyugati kultúrában ennek legtöményebb bemutatója a New England stílus.

De ha nincs időnk még ennek sem kell utánanéznünk elég, ha csak az esti filmet megnézzük. Ha nem csak a cselekményt nézzük, hanem a hátteret is, akkor mindenhol felfedezhetünk egy hajómakettet vagy hozzá kapcsolódó képet egyéb tengerparti hangulatot megidéző tárgyat.

A távol keleti kultúra is nagy teret biztosít a hajóknak a lakberendezésben, mivel hitük szerint a pénz, gazdagság általuk behajózik életünkbe, vállalkozásunkba.

 

Nézzenek körbe lakásukban, irodájukban és ha nem látnak semmit az említett tárgyak közül, varázsolják szebbé, hangulatosabbá, hiszen már tudják mi is hiányozhat onnan! 🙂

 

Látogassanak el honlapunkra és válogassanak kedvük szerint!

Vélemény, hozzászólás?